YSP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı basın açıklamasında Dilovası Belediye binasının yıkılması ve Dilovası’nda faaliyet yürüten Aksu Geri Dönüşüm Fabrikası hakkında konuştu. Verdiği soru önergeleriyle Kocaeli’nin sorunlarını sık sık meclis gündemine taşıyan Gergerlioğlu, Kocaeli halkına çağrıda bulunarak sorunlarınızı bize iletin dedi.

BİNA ÇÜRÜKSE NİYE KAT ÇIKILDI?

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’nin Dilovası ilçesini ziyaret ederek onlarca kişiyle görüştüğünü söyleyen Gergerlioğlu, “Birçok dernek, STK, ev, taziye ziyaretleri, geçmiş olsun ziyaretleri yaptık ve Dilovası'nın sorunlarını inceledik. Dilovası'nda Belediye binası şubat ayında yıkılmış ve çok önemli tartışmalar var. Belediye binası çürük diye yıkılmış fakat çok daha önceleri Belediye binası üzerine kat çıkılmış. Bu bina çürük müydü sağlam mıydı neden yıkıldı diye sorduk. Dilovası Belediyesi bir açıklama yaptı çürük olduğu için yıktık dedi. Biz de tekrar sorduk çürük olduğu için yıkmışsanız yine AK Parti’li Cemil Yaman döneminde bu binanın üstüne kat çıkıldı? Bakın çok basit bir soru soruyoruz madem şimdi çürük diye yıkıyorsunuz öncesinde niye buraya katlar çıkıldı. Madem bu bina çürüktü neden bir sürü personel bu binada istihdam edildi? Neden yıllarca Dilovası halkını can güvenliği olmayan, çürük binaya soktunuz. Ayrıca binayı yıktınız neden vaat ettiğiniz Kent Meydanı konusunda herhangi bir adım atılmıyor? Ortalık moloz yığınından geçilmiyor. Aradan geçmiş 5-6 ay yıkımın üzerinden halen bir icraat yok. Belediye Başkanı onu bunu suçlayacağı açıklamalar yapacağına işini yapsın. Kent Meydanı’nda yapacaksanız bir an evvel yapın ortalık moloz yığınından geçilmiyor.” dedi.

AKSU GERİ DÖNÜŞÜM ŞEHRİN GÖBEĞİNDE

Dilovası’nda büyük çevre sorunlarının yaşandığını aktaran Gergerlioğlu, “Biz Aksu Geri Dönüşüm Fabrikası’nı gördük çevre halkı çok şikâyetçiydi. Mimar Sinan Mahallesi'nde Aksu Geri Dönüşüm Fabrikası gürültü, toz, kirlilik, böcek, fare saçan bir fabrika olmuş durumda. Hemen yanında evler var bu fabrika nasıl ruhsatı almış bu çok önemli bir soru! Böyle fabrikalar evlerin ortasında nasıl ruhsat alabilir? Ruhsatı var mı? Bunların ortaya çıkması gerekiyor ve biz bu konuda soru önergeleri verdik. Aksu Geri Dönüşüm Fabrikası, Dilovası'nın ulaşımla ilgili sorunları ve daha pek çok konuda soru önergelerimizi vereceğiz. Eğer vatandaşlarımız bize sorunları iletirse biz bu konularda da görevimizi yapıp soru önergelerini veririz.” dedi.

SIKIŞ TIKIŞ SEYAHAT

Dilovası'nda çok sorun olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Otobüsler hemen hepsi oldukça dolu ve geç geliyor. İnsanlar otobüslerde sıkış tıkış bir şekilde seyahat ediyor. Belli saatlerden sonra otobüs bulamıyorlar, bunlar çok önemli sıkıntılar ve bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Bir an evvel adım atılmalı bu konuda. Ayrıca Kocaeli'de 407, 411,431 seferli otobüs hatları bebek arabalı yolcuları almıyormuş. Bunu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, otobüslerden sorumlu yetkililere iletelim! Bebek arabası ile vatandaşlar çok büyük zorluk çekiyormuş.” ifadelerini kullandı.

İZMİT’TE VATANDAŞA SALDIRI

Bir vatandaşın yaşadığı olayı anlatarak soru önergesi vereceğini söyleyen Gergerlioğlu, “İshak Zengin isimli vatandaş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Seka Park'ta bulunan Maide Kafe Restoran’da yemeğe gitmiş. Aracını park ettikten sonra görevli olduğu anlaşılmayan bir vatandaş aracını oradan almasını istemiş. İshak Zengin’de aracı otoparktan almayınca 5-6 kişi tarafından saldırıya uğramış. İddiaya göre saldıranlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıymış. İshak Zengin video kayıtları izlenerek haksız yere saldırıya uğradığım anlaşılacaktır dedi. Konunun araştırılması için soru önergesi vereceğiz.” şeklinde konuştu.