Dilovası AK Parti Teşkilatı’nı rantçıların ele geçirdiğini anlatan Aydemir, bu kadrolarla çalışmanın, hizmet etmenin tüm yollarının kapandığını belirtti. Aydemir parti içinde büyük bir kargaşanın olduğunu çözülmelerin hızlanarak devam edeceğini söyleyerek, “Yapılan listenin partinin ne kadar çıkmazda olduğunu gösterdiğini ve partililerin teker teker dökülecektir” dedi.

HİZMET EDENLERE HAKSIZLIK YAPILDI

Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: ’AK Parti’nin Dilovası’nda yönetici kadrolarındanım. 2005 yılında bu yana partinin değişik kademelerinden yer aldım.2005–2007 AK Parti belde başkan yardımcılığı ve AR-GE Birim Başkanlığı yaptım. 2007-2008 AK Parti teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcılığı, 2009 kurucu ilçe başkan yardımcılığı yaptım. Maddi manevi her türlü desteğimi sundum ama istediğimi alamadım. Bana ve benimle beraber bu partiye her türlü desteği sunan, hizmet eden arkadaşlarıma haksızlık yapıldı. Partiye gerçek gönül verenleri Yönetim kadrosundan uzaklaştırıp partiyi rantçılara emanet ettiler. Biz toplumsal menfaatler doğrultusundan hareket ederken, rantçılar bireysel çıkarlarının peşine düştüler.”

CHP’ye geçen bir diğer isim ise AK Parti meclis Üyesi Cengiz Turhan oldu. Turhan CHP’yi tercih etmesinde en büyük etkenin AK Parti Dilovası’nın yönetim anlayışından dolayı olduğunu söyleyerek, “Kirli pazarlıklara tepki gösteren arkadaşlarımın başka partilere geçmesini haklı buluyorum. Onurlu mücadelelerinde yanlarında yer almaktayım ve yer alamaya da devam edeceğim. Partimize küs olmamakla beraber, istifalarımızın, bu ayrıştırıcı haksızlığın karşısında, bir hak mücadelesi olduğuna inanıyorum. Bizim davranışımız cüzdan değil, vicdan mücadelesidir’’ dedi.