Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanlığının Ercan Dalkılıç Kültür Merkezinde düzenlediği programda, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan adayı gösterilen Hasan İnci ile Belediye Meclis Üyelerinin kamuoyuna tanıtıldığı Aday Tanıtım programına yoğun ilgi oldu.

Düzenlenen programa, ev sahibi olan Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik, Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkanı Adayı Hasan İnci, Saadet Partisi Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi Adayları, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Halil Kayın, Saadet Partisi Kocaeli İl Yönetisi Sülayman Sever, CHP Dilovası İlçe Başkanı Servet Turan, Dilovası muhtarları, Bölge STK Başkanları ve çok sayıda davetli ile partililer katıldı.

İstiklal marşı ile başlayan programda açılış konuşmasında söz alan Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, 2019 yılı yerel seçimlerinde Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan Adayı olan Dilovası kurucu belediye başkanı rahmetli Ercan Dalkılıç'ın vasiyetini yerine getirdiklerini belirtti.

ERCAN DALKILIÇ'IN VASİYETİ GERÇEKLEŞTİ

Bilikli ''2019 yılında ilçe teşkilatını oluşturuken rahmetli Ercan Dalkılıç başkanımız Dilovası ilçe teşkilatını ve yönetimini sadece gençlerden oluşturacaksınız demişti.  Allah rahmet eylesin kendisinde. O gün bir toplantıda ''Gelecekte bu gençler yarın meclis üyeleri ve belediye başkan adayı olacak'' demişti. Allaha şükürler olsun onun o sözlerini yere  düşürmedik. Bugün bütün meclis üyelerimiz belediye başkan adayımız Hasan İnci gibi genç'' ifadelerinde bulundu.

halil kayın

Sinevizyon gösterisi sonrası söz alan Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Halil Kayın selamla konuşması sonrası '' Dilovası'nda yarım kalan bir hikaye vardı. O da geçen seçimlerde Ercan Dalkılıç başkanımızın özlediğimiz hizmetleri. Bizlere yeniden kavuşturmak üzere yola çıktığı ama başarmaya ramak kala olan hikaye inşallah Dilovasımız incisi olan Hasan İnci başkanımızla bu seçim gerçekleşecek. Bu seçim her seçimden daha önemli. Bu seçimde ninelerimiz ve dedelerimiz torunlarının geleceğini seçmiş olacak. Anne ve babalar çocuklarının geleceğini seçmiş olacak. Gençlerimiz kendi geleceğini seçmiş olacak. Bu seçim tercih iki tanedir. Bu tercih Milli Görüş ve diğerleri arasındadır. Milli Görüş Belediyeciliği efsane hizmetler üretebilmektir. Yatırımların, kalkınmayı gerçekleştirecek olan, imalat yapacak olan, istihdam oluşturabilecek olan fabriların sadece merkezi hükümetten değil, yerel belediye bütçeleri ile yapabileceğimizin ispatıdır. Bunu geçmişte Kocaeli'mizde 17 belediyesi bulunan Milli Görüş belediyeciliği gerçekleştirdiği efsane hizmetleri ile ispatlamıştır. İnşallah bu seçimde 1 Nisan itibariyle Hasan İnci başkanımız gerçekleştirmiş olacak. Milli Görüşün hizmet anlayışı seçildiği günden itibaren kendisine oy vermeyenlerede eşit ve adil hizmet götren anlayıştır. Bu seçimde 31 Mart seçimlerde sandığa gittiğimizde kabine girdiğimizde geleceğimizi seçmiş olacağız. Bu geleceği seçerken kıymetli Dilovalılar sizlere soruyorum Saadet Partisine evet mi? Bu kıymetli ve değerli meclis üyelerimize önümüzdeki 5 yılı Dilovası'nın bütçesini planlayacak olan, denetliyecek olan meclis üyelerimize evet mi? Dilovası'nı önümüzdeki 5 yıl boyunca efsane hizmetler ile yönetecek olan Hasan İnci'ye evet mi? Önümüzdeki 5 yıl boyunca 12 ilçemizi eşit ve adil bir şekilde yönetecek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Nurettin Çelik'e evet mi? Milli Görüş Belediyeciliği Dilovasmıza, Kocaelimize hayırlı olsun'' dedi.

Salondaki davetliler de yoğun alkışlarla desteklerini gösterirken Kayın'ın sorularına evet cevapları ile salonda büyük heyecan yaşattılar.

Kayın'ın konuşması sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşma yaptığı sırada fenalaşan Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez yaşamını yitirmenden önce söylediği son sözleri olan "Vicdan azabından kurtulsanız, tarihin azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız, Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız" konuşamasının yer aldığı sinevizyon sonrası söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nurettin Çelik davetlileri selamla konuşması ardında Dilovası'nın 4 dönemdir hizmet alamadığını vurguladı. 

''BÜYÜKŞEHİRDEN ALACAKLISINIZ''

Çelik ''Siyaset genelde İzmit merkezden Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası pek fazla gözükmez. Ben Gebze ilçe başkanlığı ve belediye başkan adaylığını yaptım. Daha sonra il başkanlığı, milletvekilliği adaylığını yaptım. Kocaelinin bütün noktalarını karış karış bilirim. Nüfusun yarısı bu bölgede. Dilovası'nda bu bölge içerisinde pek gözükmüyor. Bunu neden söylüyorum. 20 yıldan belli büyükşehirden alacaklısınız. Ben işe başladığım süre içerisinde ilk önce Kocaeli'nin sıkıntılarıyla alakalı çalışma yaptım. Mahalle mahalle hangi mahallenin ne sıkıntısı var çalışmalar yaptım.

''DİLOVASI BİLDİĞİN DİLOVASI''

Tahir beyin ondan önceki 3 dönemde İbrahim beyin kırık notları. Ben aynı zamanda öğretmenim. Şu 8 bin 200 kişi üzerinde yaptığımız çalışmada yerel yönetimlerde maalesef bu arkadaşlarımız sınıfta kaldı. Bunun en bariz göstergesi Dilovası. Mahalleleriyle, Diliskelesiyle, kayapınarıyla. Bütün mahalle mahalle sıkıntıları ortaya koyduğumuzda Orhangazi mahallesi, mimarsinan mahallesi, köyleriyle siz 4 dönemden belli alacaklısınız. Onu gördüm. Gelmeden önce acaba bir değişiklik varmı diye Dilovasını söyle bir gezdim öyle buraya geldim. Hiçbir değişiklik yok. Dilovası bildiğimiz Dilovası. Dilovası'nın alması gereken hizmetleri Allahın izniyle Hasan başkanımız başlayacak bizler sizlerin 20 yıldır size eksik sunulan hizmetler sunulacak. Dilovası'nın sıkıntıları burada. Görevimiz sizleri mutlu etmek. Bugünün siyasetin en büyük sıkıntısı probleri ortak yaşıyoruz  imkanlar bir alanda yoğunlaşıyor. Bu arkadaşlar bu koltukta oturduğu sürece sadece kendi partili arkadaşlarını görüyor. Onun dışındakileri görmüyor. Geçen dönem içerisindeki yarım kalan şarkımızı, çalışmamızı Allah'ın izniyle bu dönem Hasan başkanımız ile birlikte sizler tamamlayacak. Bizlerde size olan 4 dönem borcu olan hizmetleri sizin ayağınıza getireceğiz. 

''BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI ŞEKİLLENDİRECEKSİNİZ''

İnci gibi bir belediye başkanımız sadece fotoğrafına baktığımızda oy verilebilecek dürüstlükte bir kardeşimiz. Milli Görüşcüler demek sizin bugünüze değil yarınıza sahip çıkacak kadro demektir. Milli Görüşcü demek, çalmak demek değil, çalışmaktır. Ayrıştırmak değil, birleştirmektir. Milli Görüşcü demek halkın kendisi demektir. 5 yıl geceli gündüzlü bugüne kadar eksik kalmış hizmetleri tamamlayacağız. 31 Mart'da Hasan başkanımıza ilçede, büyükşehirde bana vereceğiniz oy ile bugünü değil yarını şekillendireceksiniz'' dedi.

Çelik'in konuşması sonrası Dilovası'nın efsane kurucu belediye başkanı ve 2019 yılı Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan adayı olan rahmetli Ercan Dalkılıç'ın fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisi sonrası söz alan Saadet Partisi Dilovası Belediye Başkan adayı Hasan İnci Türk bayraklarının sallandığı salonda sloganlarla kürsü konuşmasına besmele ile başladı.

''DİLOVASI'NIN GENÇLERİ BİZE İNANDI''

Başka bir Dilovası mümkün sloganlarıyla konuşmasına başlayan İnci ''Gün geçtikçe sayımız artıyor. Siyasette 24 saat uzun süredir. İnanırsanız başarırsınız sözü ile yola çıktık. Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır. 31 Mart yerel seçimlerinde esecek kasırgalara yön veren bugün bizim kanat çırpışlarımız olacak. Dilovası'nın gençleri bize inandı ve bizleri yalnız bırakmadılar. Dilovası ile alakalı il başkanımız, büyükşehir belediye başkan adayımız buranın Kocaeli tarafından üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi bizlerde bunun farkındayız. Diliskelesi'de biz Dilovası'nın üvey evladıyız diyor. Ercan Dalkılıç'ın yerini doldurmak söz konusu değil. Onun temsilcisi olduğunu kimse söyeleyemez. Allah kendisine gani gani rahmet eylesin. Rabbim Necmettin Erbakan hocamıza gani gani rahmet eylesin. Filistin için gerçekten yüreğinden bağıran Hasan Bitmez ağabeyimizden Allah rahmet eylesin. Filistin hepimizin ortak yaramız. Benim için 31 Mart seçimlerinden daha önemli Filistin.

''ÇÖPÜ ATMAK İSTEYENİN... AKLINA DİLOVASI GELMİŞTİR''

Dilovası içindende dışında da sürekli olumsuzluklarla anılmıştır. Havasının kirliliği ile anılmıştır. Lakin havasının kirliliği ile anılması Dilovası'na hiçbir fayda doğurmamaıştır. Hatta büyük zarar doğurmuştur. Dilovası kirlilikte anıldığı müddetce burası kirletilmekten imtina edilmemiş. Çöpünü atmak isteyen nereye atabilirim dediğinde aklına Dilovası gelmiştir. Çünkü Dilovası kirli bir yerdir. Orada zehrimizide dışarıya akıtabiliriz, rahatlıkla Dilovası'nı kirletebiliriz düşüncesiyle. Allah kendilerinden razı olsun sivil toplum kuruluşları tepsilcilerinden İsmail Sami kardeşimizden. Buraya gelecek olacan büyük bir çöpe karşı engel olmuştur.

''20 YIL ÖNCEKİ DİLOVASI BUGÜN YOK''

Eğer bu şekilde devam edecek olursa. Sanayinin yanı sıra hava kirliliği gün geçtikçe daha fazla olacaktır. 20 yıl önceki Dilovası bugün yok. Aynı Dilovası değil Dilovası. Dilovası'nın toprakları gasp edilmiş. Dilovası 15 yılda 15 bin metre karelik toprağını sanayice kaybetmiş. Oluşan sanayide ne bu belediye istifade edebilmiş nede bu bölgenin halkı istifade edebilmiş.

''15 YILDAN BELLİ DİLOVASI'NIN YENEN HAKLARIDIR''

Karşı durduğumuz 15 yıldır yöneten yönetimdir. 15 yıldan belli Dilovası'nın yenen haklarıdır. Eğitimde, sağlıkda, sosyal donatı alanlarında, kadınlara yönelik, gençlere yönelik, öğrencilere yönelik, yapılması gereken şeyler bellidir.  Bunların hepsinin temelinde aslında bütçe yapmakdır. Bununda temelinde kurumsal yapı yatmaktadır. Dilovası kurumsal bir yapı ile yönetilememiştir.

''DİLOVASI'NDA ŞEFFAF BİR BELEDİYE YÖNETİMİ MEVCUT DEĞİL''

Şuan ki belediye başkan adayı ile mevcut belediye başkanıda yapıyı kurumsal olarak tanımlayabiliyor. Bu beni çok üzüyor. Bundan sonra şayet biz iktidarda olursak ufak tefek dokunuşlar ile bu yönetimi devam ettireceğiz demek istiyorlar. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Dilovası'nda kurumsal bir belediye yönetimi mevcut değildir. Dilovası'nda şeffaf bir belediye yönetimi mevcut değildir. Dilovası'nda liyaketli bir belediye mevcut değildir.

''AK PARTİ BİLSİN İSTİYORUZ... KAZANAMAYACAKLAR''

Bunları bu halk ümitsiz olsun diye söylemiyorum. Dilovası'nda bir kör düğüm var onun çözülmesi lazım. Dilovası yerinde yükselmeli imar sorunu çözülmeli. Köprüden geçende, otobanda geçende görüyor Dilovası'nda gelişen birşey yok. Kocaeli'nin tüm ilçeleri kıyaslandığımızda maalesef en sonda kalıyoruz. AK Parti bilsin istiyoruz. Burada 31 Mart yerel seçimlerde kazanamayacaklar. Çünkü hak etmiyorlar.

''ERCAN DALKILIÇ'IN SANCAĞINI AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ''

Burada 40 yıllık siyasi süreci yürütmekte olan Ercan Dalkılıç'ın sancağını ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bunu kendim şahsım olarak söylemiyorum. Ben sadece buna omuz veriyorum. Burada belki en az emeği olan benim. Kendi emeğinize sahip çıkın diyoruz. 31 Mart seçimlerinde de sandıklar patlayacak inşallah'' dedi