AK Parti'ye muhalefeti ile gündem oluşturan ve ses getiren yeri doldurulamayın CHP Dilovası'nın rahmetli ilçe başkanı Kerem Aydemir'in CHP'li meclis üyesi kızı İnci Aydemir 2024 yılı içerisinde denetim komisyondaki görevi devam ederken siyasi nezakete uygun olmadan mensubu olduğu partiye bilgilendirmeden kaçarak AK Parti'ye transfer olması bugün gerçekleşen Dilovası Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında ana gündem oldu.

Saadet Partisi Dilovası Belediyesi meclis üyesi Salih Adıgüzel'in konuşması sırasında AK Partiye transfer olan İnci Aydemir'in gülmesi objektiflerden kaçmadı..

''NE AHLAKİDİR, NEDE ETİKDİR''

''Denetim komisyonu ile alakalı açıkcası muhalefetin olmadığı bir denetim ne ahlakidir, nede etikdir. Kanuni yönelerini bilmiyorum ama ahlaki bir durum değildir. Gönül isterdi ki, 10 gün içerisinde bitirilmesin'' ifadelerinde bulunan Saadet Partisi Dilovası Belediyesi meclis üyesi Salih Adıgüzel'in sözünü kesen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, muhalefetten meclis üyesi olduğunu İnci Aydemir'in olduğunu belirtmesi sonrası Salih Adıgüzel sözlerine şöyle devam etti.

''KAMUOYUNDA CİDDİ RAHATSIZLIK YARATTI''

Adıgüzel ''AK Parti meclis üyeliğine başvuru yapmasıyla otomatik olarak düştü zaten. Dolayısıyla muhalefet adına denetlemiş olmuyor. Bu olay Dilovası kamuoyunda ciddi rahatsızlık yarattı bunuda belirteyim size'' dedi.

''DİZ ÇÖKMEYECEĞİM''

"İnci Aydemir, AK Parti'ye geçişini önceden belirtseydi denetim görevini denetleyerek Dilovası halkının hakkını denetleyebileceğini ifade eden Salih Adıgüzel '' Bizler siyaseten bir kitlenin iradesini temsil ediyoruz. Ya muhalefet olursunuz yada iktidar. Bir iradeyi temsil ediyorsanız, o iradeye sonuna kadar sahip çıkmalısınız. Siyasi ahlak ve etik bunu gerektiriyor. Bir ironi yaptınız az önce. Şaka ile karışık, bir kişi kaldınız dediniz. Evet bir kişi kaldım. Bir kişide kalsam tek başıma haksızlığa, hukuksuzluğa karşı sonuna kadar direneceğim ve diz çökmeyeceğim'' sözleriyle tepki gösterdi.