Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, bugün gerçekleşen 2022 yılının son meclis toplantısında skandal sözlere imza attı. Daha önce Dilovası'nda bir arıtma tesisinden kaynaklanan kokuya sitem eden vatandaşlara; “Adam yerine koyuyorum elinizi sıkıyorum, adam olun, siz kimsiniz lan!” diyerek bir skandal çıkışa neden olan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir bu sefer Dilovası'ndan Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' dedi.

Hamza Şayir'in istifasını isteyen Dilovası halkında tepkiler çığ gibi büyür.

Hamza Şayir ''Dilovası'nda ne kadar gay varmış?''

Konu hakkında AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım açıklamada bulundu. Açıklamasında özür dileyen İlhan Yıldırım şu ifadelerde bulundu.

Kamuoyuna Saygılarımla
Yıllardır birlik beraberliğin hakim olduğu acımızın tatlımızın bir olduğu Dilovası’nda farklı siyasi görüşte de olsak saygı sevgi çerçevesinde milletimize hizmet noktasında yarıştık.Ama hiçbir zaman kişilik haklarımıza ve toplum değerlerine saygısızlık etmedik etmeyeceğiz.Bugünkü Meclis toplantımızda yaşanan tartışma sonucu belediye başkanımızın istem dışı ve gayri ihtiyari söylediği sözler kamuoyunda yanlış anlaşılmaya sebep olmuştur. Belediye başkanımızın istem dışı da olsa sarfettiği sözleri asla ve katiyen tasvip edemeyiz. Bu vesile ile asla tasvip etmediğimiz cümlelerden dolayı başta genç kardeşlerim olmak üzere tüm halkımızdan ve kamuoyundan özür diler saygılar sunarım.