AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları’nın başlatmış olduğu “İlk Oyum AK Parti’ye, İlk Oyum Erdoğan’a” gençlik buluşmaları kapsamında, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, İlçe Belediye Başkanı Hamza Şayir ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Demir, Dilovası’nda ilk defa oy kullanacak yaklaşık 300 genç ile bir araya geldi. Gençlere ‘Senin Seçimin/Senin Hayalin’ diyerek mikrofon uzatılan programda, AK Parti’li isimler, gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı.


“EL PENÇE DURAN TÜRKİYE YOK”
Başkan Büyükakın, “Bugün iktidar olmak için, bombalı saldırıda, saldırıyı yapanlar için terör örgütü demeye korkan, başörtü meselesini bu ülkede rahata kavuşturan iktidara karşın, yıllarca karşı çıktıkları başörtü için anayasa hatırlayacağız diyen bir muhalefet var karşımızda. Rahmetli Ecevit’in, dönemin ABD Başkanı Clinton karşısındaki duruşunu hepimiz hatırlıyoruz. O fotoğrafı gördüğümde her zaman içim acır. Bugün, ABD karşısında el pençe divan duran o eski Türkiye yok. Birilerinin oyuncağı değil; oyun kuran ve birilerinin oyunlarını bozan bir Türkiye var” dedi.

“SON SANDIK AÇILANA DEK”
Program sonrası teşekkürlerini belirten Çağlayan, “Bugün bizimle bir araya gelerek, gençlerimize yol gösteren, merak ettiği soruları yanıtlayan tüm siyasi büyüklerime ve Reis’ine sevdalı AK aileme çok teşekkür ediyorum. Aslında mevcut tabloya bakıldığında, seçim sürecinde hiçbir tereddüt yaşamadan, siyasi tartışmalara girmeden, biz hazırız diyen Kocaeli halkını görüyoruz. 2023 seçimlerinde son sandık açılana dek, durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman dediğimiz gibi, ‘Kocaeli her zamanki yerinde, durmak yok, yola devam” dedi.