Edinilen bilgi ve iddalara göre; Kocaeli bölgesinde özellikle Dilovası ilçesinde işadamlarını, siyasileri ve bölgede kanaat önderlerini hedef alan bir çete kumpas yoluyla ağına düşürdüklerinden maddi kazanç sağlıyor.


"Özel hayatın gizliliğini ihlal", "şantaj" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme" gibi birçok suçu işleyen bu çete Dilovası’nda sayıları henüz bilinmeyen işadamını ve siyasetçileri hedef almakta.


Mağdurların özel hayatlarına ait görüntü ve yazışmalarıyla tuzağa düşürdüğü kişilere şantajda bulunarak para talebinde bulunan çete üyeleri, kendilerine boyun eğmeyen kişileri ise sahte sosyal medya hesapları ile ifşa ederken +1 gibi yabancı ülkelere ait telefon numaralarıyla görüntüleri whatsapp’da mağdurların yakınlarına göndermekte oldukları edinilen bilgiler arasında yer aldı.


Bu çetenin kaç üyesi vardır ve yurtdışı bağlantıları nedir? eğer biran önce bu kumpas çetesi çökertilmez ise her geçen gün itibar suikastına uğrayan mağdur sayılarının artacağı tahmin ediliyor..

Geçtiğimiz aylarda iş adamlarından şantaj ve tehdit yoluyla para almaya çalışan bu çete hakkında Kocaeli Ağrılılar Federasyon Başkanı Ömer Yıldırım vatandaşlara uyarıda bulunarak şu açıklamalarda bulunmuştu.


Yıldırım ‘’Son zamanlarda Kocaeli bölgesinde özellikle Dilovası ilçesinde bir çete söz konusu! bu konuyla ilgili Kocaeli il emniyet müdürlüğü birimlerine KOCAELİ AĞRI DERNEKLERİ Federasyon olarak bilgi verdik. Sizlerin de bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. Sosyal medya üzerinde ki hesaplarınızda her arkadaş isteği gönderenle arkadaş olmamanızı tavsiye ederiz. Çünkü Facebook, Instagram ve Twitter insanların paylaşım yaptığı yaşam tarzını belirlediği ve kötü niyetli insanlar tarafından da çok rahatlıkla bilgi elde edilebileceğini gözden kaçırmayınız. Özellikle toplumun önünde olan konum sahibi maddi durumu iyi olan insanları hedef seçerek kötü niyetli emellerine ulaşmaya çalışıyorlar’’ dedi.