Dilovası Belediyesi kadroları aile üyeleri ve yakınlarıyla dolu. Kamuoyu büyük tepki gösterirken, makamları kapan aile üyelerinin akrabalarının yaptıkları işlerde tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Bilidiği üzere Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir şirketi, Bilçağ Mühendislikteki 1 milyon 811 bin TL sermayesini hukuki ve mali yükümlülükleriyle ortağı Utku Yılmaz'a 7 Ekim 2019 tarihinde devretmiş. Devir işleminin konkordato ilanından 11 gün önce gerçekleştirmesi ise akıllarda soru işareti bırakmıştı.

Dilovası Belediyesi Fen İşleri Müdürü Halil Turgut’un babası meclis üyesi Burhan Turgut ile AK Parti Dilovası meclis üyesi Oğuzhan Artut’un amcası Alparslan Artut sahibi oldukları şirket ile Köseler köyünde bulunan Mermerciler Sanayi Sitesinin hafriyat ve inşaat çalışmalarını yürütmekte. Bunda ne var, ticaret denilebilir ama siyasi ve akrabalık bağları olan kişilerin Dilovası Belediyesi’nde ruhsat vb. gibi işlemler karşılığında, adrese teslim işler mi alıyor? sorusu kent gündeminde konuşulunca, işin rengi değişiyor..

Seçim süresi boyunca Hamza Şayir'in ekonomik sıkıntılar çekmesinden dolayı finansörlüğünü Dilovası meclis üyesi Burhan Turgut'un yaptığı ve bunun karşılığı olarak oğlunu Dilovası Belediyesi'nde Fen İşleri Müdürlüğüne, kendisi içinde Mermerciler Sanayi Sitesinin hafriyat işlerini aldığı iddiaa ediliyor.

İddiaların sahibi bir çok vatandaş gazetemize ulaşarak bu durumdan oldukça rahatsız olduklarını dile getirdiler. Siyasi kimliği olmayan iş insanları dışında, AK Parti'li işadamlarıda bu konuda muzdaribmiş.

İş insanları  ‘’Artık fabrikalar teklif dahi almıyorlar. Tüm işler adrese teslim veriliyor. Dilovası'nda tüm işler, tesadüf bu olsa gerek AK Partili meclis üyelerinin ya kendileri yada akrabaları yapıyor’’ dediler.


MERMERCİLER OSB OLURSA İŞ İNSANLARI RAHAT EDER Mİ?

Köseler köyünde bulunan Mermerciler Sanayi Sitesi yıllardır OSB olmak için girişimlerde bulunduğu biliniyor. Eğer Mermerciler Sanayi Sitesi, OSB olabilirse Dilovası Belediyesi bundan ciddi bir ekonomik kayıp yaşayacak ve Mermerciler üzerinde hiç bir yaptırım gücü olamayacak.

Bu neden ile Mermerciler Sanayi Sitesi’nin OSB olmaması için, Dilovası Belediyesi hukuki yollarda çalışma başlattığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.