Dilovası’nda bulunan Özer Elektrik işçileri Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendi. Ancak işveren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulunduğu 27 Temmuz tarihinde 10 işçiyi işten çıkardı.

İşten çıkarılan işçiler işleri ve sendika hakları için 17 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdürüyor.

İşçilerin fabrika önünde direnişe devam ederken dün işçilere DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Sendikası Adnan Serdaroğlu destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Mali Sekreteri Hanefi Orhan, Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır de hazır bulundu.

SUÇ İŞLENMEKTE

DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Sendikası Adnan Serdaroğlu ziyarette yaptığı açıklamada, “İşçilerin sendikaya üye olma hakkı sadece Anayasamızda değil, ülkemizin altına imza koyduğu uluslararası sözleşmeler ve ulusal mevzuatımız tarafından da güvence altına alınmıştır. Özer Elektrik yönetimi bu suçu işlemekten derhal vazgeçmelidir. İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa, işçilerin sendikalaşma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler, derhal geri alınmalıdır” dedi.