Yıllar boyu sanayi ile birlikte artan hava kirliliği Dilovası'nda önemli bir sorun olduğu gerçekleriyle beraber birde yerel yönetiminin Dilovası'na yaşanan en küçük sorunları bile çözememesi vatandaşları isyan ettirmeye devam ediyor.

Dilovası Belediyesi'nin ocak ayı meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Hamza Şayir, Diliskelesi'nde parklar ve kaldırımlar üzerine gelişigüzel bırakılan tırların sorun oluşturduğuna dikkat çekti.

Şayir açıklamasında "Biz asfalt yapıyoruz ancak yüklü tırlar sebebiyle asfaltlarımız ve kaldırımlarımız kısa sürede bozuluyor. Hepimizin bu konudaki mağduriyetini ifade etmesi lazım. Artık bu şekilde olmayacağını onlara anlatmamız lazım. TTır sahiplerinin araçlarını mahalle aralarına değil de Tır parklarına park etmeliler'' söylemlerine tepkiler geldi.

Dilovası'nda yeterli kapasitede bir TIR parkının mutlaka, biran önce yapılması bekleyen Dilovası halkı son günlerde  Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in seçim beyannamesinde sözünü verdiği ve bölgenin en büyük lojistik üssü olması hedeflenen tır parkının akibetini merak ettiği dönemde sıcak bir gelişme yaşandı.

''HAMZA ŞAYİR, AKLIMIZ İLE ALAY MI EDİYORSUN?''

Polisan ile Dilovası belediyesine ait olan Diliskelesi mahallesinde bulunan tır parkındaki hissesini satan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, muzdarip olduğu tır parkı sorununa karşılık mevcut tır parkındaki hissesini satması tepkilere neden oldu.

Gazetemiz 41havadis.com'a ulaşan vatandaşlar ''Yol yapıyor 2 hafta sonra çöküyor. Bizim başkan da suçu kendinde arayacağına birde çıkmış tırlar yolu bozuyor diyor. O koltukta oturan sensin Hamza Başkan. Tırlara göre neden yol yapamıyorsunuz? Beceriksizliğinizin sorumlusu size vergi veren vatandaşlar mı? Vatandaşa isyan etmen bu sözleri aklımıza getirdi. ''Yavuz hırsız ev sahibini bastırır'' atasözündeki gibi hiç çekinmeden beceriksizliklerine rağmen isyan etmesi tam bir rezalet değil mi?

''TIR PARKI YAPACAĞINA.... TIR PARKINI SATAN..''

Tır parkı yapacağına birde Polisan'ın oradaki mevcut tır parkını satan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir aklımız ile alay mı ediyorsun?'' sözleri ile isyan ettiler.