Gebze İcra Dairesi, Dilovası'nda bulunan bir kömür tesisini icradan satışa çıkarmaya hazırlanıyor. İcrada dairesinden verilen ilana göre, Dilovası Kömürcüler OSB'de bulunan ve önceden Hatipoğlu-Har Kömür'e ait olan kömür tesisi, icradan satışa çıkarılacak.

40 DÖNÜMLÜK ALAN
39 bin 983 metrekarelik bir alana sahip olan kömür tesisi için belirlenen yaklaşık fiyat ise 404 milyon 971 bin lira. Birbiriyle bağlantılı 4 adet çalışma alanının bulunduğu kömür tesisi, 2 idari binası ile birlikte satışa çıkarılacak.

İHALE HAZİRAN'DA
Söz konusu kömür tesisinin ihalesi 4 Haziran Salı günü saat 14:35'te gerçekleştirilecek.

 

İHALE BİLGİLERİ

T.C.GEBZE İCRA DAİRESİ
2018/9985 TLMT.

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2018/9985 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:


TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mahallesi, 430 Ada, 2 Parsel'de kayıtlı, 39.983,45 m2 yüzölçümlü 2 Katlı Betonarme İdari Bina, Kömür Tesisi ve arsası. Söz konusu parsel Çerkeşli Mahallesi sınırları içerisinde Organize Sanayi Bölgeleri içerisindedir. Kuzey Marmara Otobanına, TEM Karayoluna, E5 Karayoluna, Sabiha Gökçen Hava Limanına, Gebze D.D.Y Tren istasyonuna Organize Sanayi Bölgelerine, hastanelere yakındır. Çevresinde ticari işyerleri yapılaşması vardır. Tüm alt yapı ve Belediye hizmetlerinden yararlanan alım satım kabiliyeti olan bir parseldir.
-Söz konusu parsel üzerinde kademeli olarak birbiriyle bağlantılı dört adet çalışma alanı vardır.
-Her kademenin zeminine saha betonu dökülmüş ve etrafı betonarme perde ile çevrilmiştir.
-1 numaralı alan malzeme açık depolama alanıdır. Üzeri boş haldedir. Yapısal imalat olarak saha betonu ve istinat duvarı bulunmaktadır.
-2 numaralı alanda idari binalar, prefabrik konteynerlar, kantar, kömür depo paket alanı yükleme konveyörleri, istinat duvarları ve saha betonu gibi yapısal elemanlar bulunmaktadır.
-3 numaralı alanda bir tane kantar, konteyner, istinat duvarı ve saha betonu bulunmaktadır.
-4 numaralı alanda ise sadece saha betonu istinat duvarı ve yükleme konveyörleri bulunmaktadır.
1 Nolu Alanda Bulunan Yapısal Elemanlar (En Alt Kottaki Alan)
-İstinat Duvarı: Plywood kalıp kullanılarak yapılmış 30 cm genişliğinde ve değişken yüksekliklerde betonarme istinat duvarları vardır. Ayrıca toprakarme istinat duvarları (uz:120m h:5m) da bulunmaktadır. Toprakarme istinatların üstlerinde tekrardan beton istinat duvarları (uzunluk 300 m, h ort:2m) yapılmıştır. Duvar üzeri sac trapez koruma çiti -80m- yapılmıştır.
-Saha Betonu: Sahanın geneline dökülmüş, ara derzlerle birbirinden ayrılmış yaklaşık 20 cm kalınlığında donatılı beton zemindir. Bu alanda yaklaşık 5750 m2 alanda dökülü saha betonu bulunmaktadır.
2 Nolu Alanda Bulunan Yapısal Elemanlar (İdari Binaların Olduğu Alan)
-İdari Bina (300 m2 x 2 kat): İki katlı betonarme binadır. Sıva, boya, dış cephe işleri tamamen bitmiş halde, elektrik mekanik tesisatı faal içinde iskan edilir vaziyette bir binadır. Betonarme temel üzerine bina edilmiştir.
-İdari Konteynerlar (3x7 m'lik, 10 adet): Bu bölüm üzerinde 9 saha içi+1 kantar ofisi kont.=10 tane vardır. Beton zemine sabit olmayıp bırakılmış vaziyettedir. Aktif olarak kullanılmaktadırlar.
-Kömür Yükleme Bölümü (800 m2): Çelik konstrüksiyon olarak yapılmış dikme kiriş ve çatı aşıklarından oluşan yapıdır. Etrafı ve çatı kısmı saç trapez ile kapatılmıştır. İçerisinde kömür yükleme konveyörleri ve bazı ağır araçlar park edilmiş haldedir.
-İstinat Duvarı: Plywood kalıp kullanılarak yapılmış 30 cm genişliğinde ve değişken yüksekliklerde (h ort:2m, uzunluk: 60m) betonarme istinat duvarları vardır. Ayrıca toprakarme istinat duvarları da bulunmaktadır (h:5m, uzun:250m) Toprakarme istinatların üstlerinde tekrardan beton istinat duvarları yapılmıştır (250m h ort:2m)
-Saha Betonu (11.000 m2): Sahanın geneline dökülmüş, ara derzlerle birbirinden ayrılmış, yaklaşık 20 cm kalınlığından donatılı beton zemindir.
3 ve 4 Nolu Alanda Bulunan Yapısal Elemanlar (İdari binaların Üstünde Kalan Alan)
-İstinat Duvarı: Plywood kalıp kullanılarak yapılmış 30 cm genişlikte ve değişken yüksekliklerde (h ort:2m, uzunluk:700m)betonarme istinat duvarları vardır. Ayrıca toprakarme istinat duvarları da bulunmaktadır (h:6m, uzunl:270m). Toprakarme istinatların üstlerinde tekrardan beton istinat duvarları yapılmıştır.
-Saha Betonu (19.500 m2): Sahanın geneline dökülmüş, ara derzlerle birbirinden ayrılmış, yaklaşık 20 cm kalınlığında donatılı beton zemindir.
-İdari Bina: Yapı Sınıfı 3B,
-Kömür Yükleme Bölümü: Yapı Sınıfı 2C
-Betonarme İstinat Duvarı: Yapı Sınıfı 2A
-Toprakarme İstinat Duvarı (POZ NO:KGM 16.141.K-H)
-Saha Betonu İmalatı: Yapı Sınıfı 1A.
İHALEYE KATILIM ŞARTLARI:
İhaleye konu taşınmaz Global Karma Organize Sanayi Bölgesinin Kuruluş Protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satılabilir. İhaleye iştirak edecek katılımcılar bu nitelik ve koşulları bilerek ve kabul ederek ihaleye iştirak etmiş sayılacaklardır. İhale alıcısının, ihale sonuçlanmadan (artırma sonuç tutanağı düzenlenmeden) önce Global Karma Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden öngörülen niteliklere sahip olunduğuna dair belge alarak ibraz etmesi zorunludur. Aksi halde ihaleye katılım şartlarının mevcut olmaması nedeniyle ihale alıcısı adına ihale yapılmayacak ve İİK'nun 114 ve 115. maddeleri gereğince alınan teminat iade edilmeyip öncelikle satış masraflarından düşülmek üzere alacaklarına mahsuben hak sahiplerine ödenecektir.


Adresi : Dilovası Eski Kömürcüler Osb (Global Karma Osb) Fuat Ergenç Caddesine Cepheli Dilovası / KOCAELİ
Yüzölçümü : 39.983,45 m2
İmar Durumu :1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında, TAKS: 0,55, KAKS: 0,70,Hmax :Serbest Sanayi Alanında kalmaktadır
Kıymeti : 404.971.410,56 TL
KDV Oranı : KDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca İstisna
Kaydındaki Şerhler: Vefa Hakkı : Gebze Kömürcüler OSB lehine T:10/01/2008 , Yevmiye:348