1950’li yıllara kadar mesire bölgesi olarak bilinen, doğal güzellikleriyle dikkat çeken Dilovası, sanayinin hoyratlığı ile baş başa kalması sonrası uzun süredir sanayinin yarattığı çevre sorunlarıyla gündemde.

Ülke genelinde bitkisel atık yağları toplayan Deha Biodizel A.Ş'nin Dilovası'ndaki tesisine giden DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, kokunun bir an önce kesilmesini istedi.

Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nde 2012 yılında kurulan ülke genelinde bitkisel atık yağları toplayan Deha Biodizel A.Ş iddiaya göre Dilovası'na kötü koku yaydığı şikayetleri üzerine DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik ''insanların hayatını ve sağlığını riske atan Taşyapı firmasına bağlı deha firmasının arkasında kimler var?'' sözleriyle isyan etti.

Başkan Çelik ''Cumhuriyet mahallesi'nde insanların hayatını ve sağlığını riske atan Taşyapı firmasına bağlı Deha firmasının arkasında kimler var? Firmaya gittiğimizde kokudan durulmuyordu. Yetkililer bizim görüşme talebimizi müsait olmadıkları gerekçesi ile reddettiler'' ifadelerinde bulundu.

Gazetemiz 41havadis.com'a ulaşan vatandaşlar " Dilovası'nı yönetenlerin burnu koku almıyor bunu anladık. Bizi, yıllardır görmüyor ve sesimizide duymuyorlar! Kokunun bir an önce kesilmesini istiyoruz" ifadelerinde bulundular.