Sanayi kuruluşları ile konut alanlarının içiçe girmesi nedeniyle yaşanan hava kirliliği ve bundan kaynaklanan kanser vakalarıyla gündeme gelen Dilovası, tek ağaçlık alan olan Adatepe'ye dikilen ve dikilmesi planlanan kimyasal tanklara ses çıkartmayan yöneticiler ormansız ilçede, orman yangını azaldı diye sevindi.

Nerede bir boşluk bulsalar yeni bir fabrikanın açıldığı Dilovası'nda son kalan yeşil alan olan Adatepe'ye kimyasal tanklarla doldurulmaya devam ediyor. Dilovası'nda bir dikili ağaç bile neredeyse kalmazken, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ormansız ilçeden orman yangını azaldı diye sevindi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında ilginç ve manidar bir paylaşıma imza attı.

Şayir  “Dilovası Kaymakamlığımız koordinasyonunda yürütülen çalışmalar neticesinde ilçemizdeki orman yangınları %50, zarar gören alan %58,3 oranında azalmıştır.” diye belirtti.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in bu paylaşımı Dilovası’nda, ormansız ilçeden orman yangını azaldı diye sevindi şeklinde yorumlandı..