Bilindiği üzere AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım’ın Dilovası Belediye Başkan Adaylığı için istifa etmiş ve aday adaylığı başvurusunu yapmıştı. Yıldırım’ın ardından ilçe başkanı ataması yapılana kadar görevi AK Parti Dilovası İlçe Başkan Yardımcısı Fazıl Kokmaz üstlenmişti. Seçim sonrası yapılacak kongreye kadar ilçe başkanlığı görevinin yapılaması için geçtiğimiz hafta atamasının yapılması beklenirken, gündeme Genel Merkezin kararı bomba gibi düşmüştü.
 
ÜÇ ADAY ANKARA’YA GİTMİŞTİ
Kocaeli genelinde Dilovası’nın da içerisinde bulunduğu Körfez ve Karamürsel ilçe başkanlarının istifası sonrası boşalan koltuklara Dilovası hariç diğer ilçe başkanlarının ataması AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılırken, geçtiğimiz hafta Dilovası ilçe başkanlığına talip olan üç adaydan Fazıl Korkmaz, Yavuz Celep ve Mustafa Şahin Genel Merkeze gitmiş ve içlerinden birisinin atamasının yapılması beklenmişti. Ancak üç adayda son anda ataması yapılmadan geri dönmüşlerdi.
ERDEM’İN KESİN TALİMATI
Edinilen bilgilere göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Başkanı Ekrem Erdem ile görüşen adaylar ilçe başkanının üniversite mezunu olması kriterinin baz alınması sonucu ilçe başkanlığı için giden Korkmaz, Celep ve Şahin geri dönmüşlerdi.
 
AV. KARADAŞ’IN İSMİ ÖN PLANA ÇIKTI
Erdem’in talimatı sonrası AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek devreye girerek, üniversite mezunu İlçe Başkanının belirlenmesi için hafta içi Dilovası’na gelerek teşkilatta temayül yoklaması yaptığı öğrenildi. Civelek’in Dilovası İlçe Teşkilatında yaptığı temayül yoklamasında İlçe Yöneticisi Avukat Fevzi Karadaş’ın isminin ön plana çıktığı öğrenildi. Civelek’in önümüzdeki günlerde atanacak yeni ilçe başkanını belirleyeceği ve Ankara’ya giderek onaylatacağı öğrenildi.