Dilovası'nda Suriyelilerin ellerinde sopa ve silahla komşularının evini basma girişiminde bulunduğu iddialarının ardından başlayan olaylar büyüyor. Dün akşam vatandaşlar Suriyeliler aleyhine slogan atarak yürüyüş düzenledi.

 

Olaylara karışan Suriyeliler sınır dışı ediliyor


Olaya karıştıkları belirlenen yabancı uyrukluların sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildikleri bildirildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Olaya karıştığı tespit edilen şahıslar yakalanmıştır. Haklarında adli işlem yapılan şüpheli şahıslar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne deport edilmek üzere gönderilmiştir, ayrıca evcil hayvanın ölüm sebebinin tespiti amacıyla alınan numune ilgili kuruma gönderilmiştir" denildi.

 

Validen 'sağduyu' çağrısı


Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 'Suriyelilerin evi bastı' iddialarını yalanlayarak halka 'sükunet' çağrısında bulundu. Yavuz, "İlçemizde Suriyelilerin, vatandaşlarımızın evlerini taşladıklarına yönelik maalesef bir provokasyon gerçekleşti. Sosyal medya, maalesef içerik ve paylaşımlar itibariyle çarpıtılmaya ve farklı amaçlarla kullanılmaya müsait bir alandır. O yüzden bu konuda herhangi bir vatandaşımızın evine direkt bir saldırı gerçekleşmemiştir" dedi.

Halka sükunet çağrısı yapan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konu adli ve idari yönden soruşturulmaktadır. Bütün vatandaşlarımızın bu konuda sakin, sağduyulu olmalarını, toplumumuzu karıştırmak isteyenlere fırsat vermemelerini özellikle rica ediyoruz. Bazı sosyal medya mecralarının olayı çok abartarak, sanki binlerce insan tepki göstermiş gibi bir yaklaşım içinde olduğunu gördük. Dün akşam toplanan bütün kalabalık, sayısı 150’yi geçmeyen, sınırlı sayıda bir vatandaşımızdan oluşmaktadır. Kendilerine de konunun doğrusu anlatılmıştır ve dağılım gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.