Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, dün gerçekleşen 2022 yılının son meclis toplantısında skandal sözlere imza attı.

Daha önce Dilovası'nda bir arıtma tesisinden kaynaklanan kokuya sitem eden vatandaşlara; “Adam yerine koyuyorum elinizi sıkıyorum, adam olun, siz kimsiniz lan!” diyerek bir skandal çıkışa neden olan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir bu sefer Dilovası'ndan Kanada'ya iltica eden gençlere ''gay'' dedi.

Hamza Şayir'in skandall açıklması sonrası Dilovası'nda istifa sesleri çığ gibi büyümeye başladı. Sosyal medyada tepkilerin odağında olan Hamza Şayir'e bir tepkide Yeniden Refah Partisi Dilovası İlçe Başkanlığından geldi.

İşte o açıklama;


07.12.2021 tarihinde Dilovası Belediye Meclis toplantısında, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ailelerimize kardeşlerimize ağır itham ve hakaretlerde bulunmuştur. Türkiye’nin sanayi başkenti olarak adlandırılan Dilovası’nda, insanların ailelerini, evlatlarını bırakıp gurbet içinde gurbete mahkum olmalarına bu ilçenin belediye başkanı olarak utanacağına, ağabeylerimize kardeşlerimize Dilovası’nda daha iyi bir yaşam için çalışacağına; ağabeylerimize, kardeşlerimize dil uzatma gafletinde bulunmuştur. Üstelik bu hakaret ve ithamlar ilk defa da olmuyor. Oturduğu makamın rahatlığında halkımıza defalarca gerek üslubuyla gerek davranışlarıyla hakaretler etmiş bu şahsın oturduğu makama layık olmadığını söylemekte bir beis görmüyoruz. Yaptığı her gaftan sonra Vatan Millet Sakarya nidaları ile devletin ve Ak Parti’nin gölgesine sığınmıştır. Ak Parti kurmaylarının hem ilçemiz hem de kendi partileri adına yapacağı en büyük hayırlardan birisi Hamza Şayir’i zaten layık olmadığı Belediye Başkanlığı görevinden almasıdır ki bu her iki taraf için de faydalı olacağı kanaatindeyiz. Ak Parti teşkilatlarını da söz konusu şahıs hakkında gerekli işlemleri başlatılması hakkında göreve davet ediyoruz. Unutmayın ki hakaret edilenler sizin kardeşleriniz, evlatlarınızdır.


Ak parti meclis üyelerinin, belediye başkan yardımcılarının , Dilovası Ak Parti teşkilatı ve üyelerinin bu konuda sessiz kalmalarını anlamlandırmakta güçlük çekiyoruz. Dilovası’nda hemen hemen her aileye dokunan, vicdan sahibi herkesi rahatsız edecek bu sözlere karşı susmak nasıl bir vicdanın eseridir merak ediyor ve kendilerini vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyoruz. Size bir sözü hatırlatmak istiyorum “haksızlığın karşıdında duran dilsiz şeytandır” Aynı şekilde Dilovası basının söz konusu olay hakkında sessiz, dolayısıyla taraflı tutumunu kendilerine yakıştıramıyor ve kendilerini Dilovası halkına havale ediyoruz.


Dilovası Yeniden Refah Partisi olarak bizler; her zaman, ilçemizdeki herkesin tek tek görüşü ne olursa olsun her biriyle gurur duyduğumuzu ve her platformda onlara sahip çıkacağımız bilmelerini istiyoruz. Gurbete giden Dilovalı ağabey ve kardeşlerimizin aileleri, ailemiz olduğu gibi emanetimizdir de ve bu emanete sahip çıkmak namus borcumuzdur. Namuslarımızı, kendini bilmez hadsizlere yedirmeyiz.