Dilovası'nda çöp sorunu zaman zaman gündeme geliyor. Hayatın hemen her alanında hijyenin ilk sırada yer aldığı bugünlerde, Dilovası'nda biriken çöpler mahalle sakinlerinin isyanını gündeme getirdi.

Bu sorun bazen bilinçsiz insanlardan, bazen toplanmayan ve biriken çöplerin taşmasından kaynaklanıyor. Fotoğraflarda anlaşılacağı üzere, toplanmayan ve biriken çöplerin taşması Dilovası Belediyesinin çöpleri toplamamasından kaynaklanıyor. 

Mehmet Aktaş isimli vatandaş sosyal medya hesabında ''Evet Diliskelesi mahallesi Doğubeyazıtlar mahelesi çöp haline bakın. Bu sabah evden çıkarken gözüme çarptı bende resmini çekip paylaşmak istedim. Biz nelerin içinde yaşıyoruz yazık günahtır. Vallahi kendinizi düşünmüyorsanız çoluk çocuğunuzuda mı düşünmüyorsunuz? Yazık çok yazık. Vallahi mahalle muhtarımız sayın Mehmet Özay, Sinan Yaşar, Hamza Şayir bey bu işe bir an önce el atın bu çöp araçları saat kaçta mesaiye başlıyorlar. Başka şehirlerde sabah altı buçuk yedi gibi bir tek çöplerde bişey kalmıyor. Neden bizim Dilovası çöp araçları on onbirde mesaiye başlıyorlar? Tabi rahatlık var. Karışan eden yok. Sahipsiz bir Dilovası Diliskelesi bide yükselen şehir Dilovası diye hep paylaşımlar yapıyorsunuz. Muhtar Mehmet Özay bir an önce bu işe el atman gerekiyor birde diler demir çeliğin sabah sabah saldığı zehire bakın direk çıkan zehir diliskelesine doğru geliyor'' ifadelerinde bulundu..

Dilovası'nda ki bu tür görüntülerin hemen önüne geçilmesi ve hoş olmayan manzaranın yaşanmasını için Dilovası Belediyesinin biran önce çalışalarına start vermesi bekleniliyor.