Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde en zorlandığı Dilovası’nda sorularımızı yanıtlayan vatandaşların büyük bir çoğunluğu, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in  tekrar aday olursa oy vereceklerini belirtiyorlar.

Bölge halkına yönelttiğimiz sorulara büyük bir çoğunluğu konuşmayı reddetti, siyaset ve seçimlerle ilgili konuşmak istemediklerini ifade edenlere karşılık konuşmayı tercih eden vatandaşlar ise isimlerinin yayınlanmaması şartı ile açıklamada bulundular.

Tek dönemlik belediye başkanlarıyla meşhur olan Dilovası’nda bu dönem neler olacağı merak ediliyor. 31 Mart seçimlerinde aday gösterdiği ve seçimi kıl payı kazanıp başkanlık koltuğuna oturan Hamza Şayir ikinci dönem şansını bulabilecek mi?

Türkiye, mayıs ayıda geçirdiği genel seçimlerden sonra yerel seçimlere hazırlanıyor. Gözler ise genel seçimlerde ezici bir başarı elde eden Cumhur İttifakı'nda...

AK Parti ve MHP'nin somut bir iş birliğine girip girmeyeceği konusu da merak konusu.

Dilovası Belediyesi’ni yöneten Hamza Şayir'i vatandaşlara sorduk. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir aday olsa (yeniden) oy verir misiniz? ve Dilovası'nın en büyük sorunu nedir? sorularını yönelttik.

İşte vatandaşların sorularımıza verdiği cevaplar..

 “İnşallah Belediye Başkanlığını Hamza Şayir olur diyorum”

Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’den memnun olduğunu söyleyen yaşlı bir vatandaş, “Hamza Şayir adam gibi adam. Tekrar aday olursa veririm tabii. Ağrılılar ilçemizde fazla diye Ağrılı biri olmalı diyorlarmış. Yazıklar olsun Halit Yaşar nereliydi? Ali Toltar nereli? Cemil Yaman nereli? Allah için konuşun Cemil Yaman burada başkanlıkta yaptı ilçeye ne yaptı? Bu Dilovası ne çektiyse Ağrılılardan çekti. Hamza başkanda meclis üyelerinde de Ağrılılardan kurtulursa Dilovası, Paris olur ” diye konuştu.


“Hamza Şayir uzun yıllar boyunca Dilovası’na hizmet edeceğini düşünüyorum”

Kocaeli Üniversitesinde okuduğunu söyleyen genç bir vatandaş, “Diğer ilçeleri gezme fırsatım oldu. Bir İzmit gibi değiliz. Ne yazık ki, arkadaşlarımı Dilovası’na davet ettiklerimde öcü görmüş gibiler. Ben Dilovası’nın değişeceğine inanmıyorum. Ama Hamza Şayir vatandaşların dilini çok iyi biliyor. Yardımlar ile iki koli erzak, patates ve soğan derken annem dahil herkesin kalbine girmiş. Yaşlılarımız bu yüzden Hamza Şayir diyor. Hamza Şayir uzun yıllar boyunca Dilovası’na hizmet edeceğini düşünüyorum. Ben ise Hamza Şayir’e karşı biri değilim ama bütün siyasetçilere karşıyım. Ne muhalefeti muhalefet, nede iktidar partisi iktidar. Herkes kendi cebini ve çıkarlarını düşünüyor. Benim ise geleceğe dair umudum yok. Allahtan siz varsınız her şeyi yazıyorsunuz. Bu koca ilçede doğruya doğru yanlışa yanlış diyen tek gazete 41havadis gazetesi. Sizin gibi gazetecilerin sayısı artmadığı sürece Dilovası bu durumdan kurtulamaz. Çünkü seçimi yaşlılar belirliyor onlarda durumlarından memnun’’ diye konuştu.

''Halka dokunuyor mu? Evet...''

Bir başka vatandaş ise, Şayir’in belediye başkanlığından memnun olup olmadığını sorduğumuz da şöyle konuştu: “Halka dokunuyor mu? evet. Ama belediyecilik hizmeti anlamında örneğin, yol tamiratlarını zamanında yapıyor mu hayır. Bakın arabalarımızın alt takımı mahvoldu. Bunun parasını biz veriyoruz ama milli servet değil mi? Tekrar aday olursa oy verir misiniz diyorsunuz. Adım yayınlanmayacağı için açıkça söylüyorum oy vermeyi düşünmüyorum” diye konuştu.

''Hamza Şayir bu ekip içerisinde en doğru adam''

AK Partili olduğunu söyleyen bir diğer vatandaş ise  ‘’Dilovası’na şöyle bir bakın bakalım ne görüyorsunuz? Hiçbir şey değil mi? Bu Hamza Şayir’in değil sadece AK Parti’nin sorunu olmalı. Oy almak için bakanlar vekiller ilçemizden çıkmıyorlar. Hizmete gelince örneğin ilçemizin bir evladı olan Cemil Yaman nerede? Bir vatandaşın sorunu derdi ile uğraşmış mı? Hallederiz diyor ortalıklarda gözükmüyor. Hallederiz kadir gibi. Hamza Şayir bu ekip içerisinde en doğru adam. Ama yine de tekrar aday olursa oy vermem. Şu an için zaten isimler de belli değil. Bağımsız aday olsun oyum Hamza başkanındır’’

''AK Parti Gülay Artut’u aday gösterirse canla başla çalışırım''

Hamza Şayir’in belediye başkanlığından memnun olduğunu ama Gülay Artut’u istediğini söyleyen bir başka kadın vatandaş Gülay Artut aday gösterilirse çalışırım dedi. “AK Parti dışında diğer partilere oyum kapalı. Eğer AK Parti Gülay Artut’u aday gösterirse canla başla çalışırım. Hamza Şayir aday olursa sandığa sadece oy atmaya giderim. Fakat yiğidi öldür hakkını yeme demişler Hamza başkanımız Dilovası’na çok hizmetler yaptı.” diye konuştu.

''Atom karınca Hamza hepsini kut etti''

Bir vatandaş Hamza Şayir aday olursa yine destekleyeceğini belirterek şu sözlerle anlattı: “Hamza Şayir aday olursa desteklerim. Yıllardır ilçemizde aile güçleri ile aday belirlenirken bir karış boyunda atom karınca Hamza hepsini kut etti. Yani olmazı becerdi. Değiştirdi. AK Parti aday göstermezse aha bunca hizmete nankörlük etmiş olurlar. Hem vallahi hem billahi evimin faturasını ödeyemiyorum ama gidip Hamza’nın kapısını aşındırmıyorum. Onun kapısını yiyiciler aşındırıyor. O belediyenin imkânlarıyla hava atanları da kovarsa ben ölene kadar yanındayım’’ dedi.

''Kim şikâyet ediyor yine AKP’liler''

Başka bir vatandaş ise Şayir’in yeniden aday olması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Kimsenin şikayeti yok. Hamza başkanımız sadece işini yapıyor. Kim şikâyet ediyor yine AKP’liler. Neden ediyorlar çünkü musluklarını kesti. Hamza Şayir’den beklediğim herkese eşit davranması. Birde herkesi şikayet etmesin. Bak çayımızı yudumluyoruz millet beni karakola şikayet etmiş diyor. Ya bir başkan hoşgörülü olmalı. Herkes doğru değil, oda bunu bilmeli’’

''Sağcısı da, solcusu da Hamza’ya oy veriyor''

Pandemi sürecinden belli işsiz olduğunu belirten üniversite mezunu olduğunu ifade eden genç bir vatandaş ‘’Sağcısı da, solcusu da Hamza’ya oy veriyor. Abi benim aklım bu işi almıyor. Muhalefet bile sanki ona çalışıyor. Ama ben bir belediye çalışanı olarak söylüyorum oy vermeyeceğim. Belediyeye aldığı her vasıfsız personel için hakkımı Hamza Şayir’e helal etmiyorum ”

''Şayir aday gösterilmezse AK Parti kaybeder''

Yine Şayir’den memnun olduğunu belirten başka bir vatandaş ise Şayir aday olmazsa AK Parti’nin Dilovası’nda seçim kaybedebileceğini kaydederek, “Karşısına çıkacak adaylar kim olur bilmiyorum ama muhalefet Hamza Şayir’in karşısında aday çıkartamıyor. O muhalefette gördüğünüz herkes AK Partinin kapısına yapışıyor. Aha buraya yazıyorum. Bunu yayınlayın, Şayir aday gösterilmezse AK Parti kaybeder” diye konuştu.

''Hamza başkan tuttuğunu koparıyor''

Yıllardır Dilovası’nda esnaflık yaptığını söyleyen vatandaş “Yeniden aday gösterilmeli. Çalışkan adam. Diğerleri gibi değil. Yüksek inşaat mühendisi belediye başkanımızda oldu bizim. Dilovası’na ne yaptı. Kendisine belediyenin makam arabasını aldı Hamza Başkanda gitti söke söke ondan geri aldı getirdi. Bu Dilovası ne adamlar gördü. Hamza başkan tuttuğunu koparıyor. Ben Dilovası’nın geleceği için Hamza başkanın en az 3 dönem başkanlık yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

''Büyükşehir yaptı Hamza Şayir’in karnesine yazıldı''

17 yıldır Dilovası’nda esnaf olduğunu belirten bir vatandaş ‘’İlçemize yapılan yatırımların tamamına yakını Büyükşehir tarafından yapılmıştır. Bunu Hamza Şayir yaptırdı diye başarılı olarak değerlendirilebilir mi? Büyükşehir yaptı Hamza Şayir’in karnesine yazıldı. Hamza Şayir’in tek artısı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın bir önceki büyükşehir belediye başkanı gibi Dilovası’na yaklaşmamasıdır. Duyduğumuz duyumlara göre Dilovası Belediyesi bütçesinin %80’i personel gideriymiş. Yani önüne geleni belediyede işe almışlar. Bütçenin kalan %20’si ile Dilovası’na nasıl bir hizmet sunuyorlar tartışılır. Dilovası Belediye başkanı Hamza Şayir halktan kopuk biri. Daha önceki beğenmediğimiz belediye başkanları esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Hamza Şayir bunu da yapmıyor. İnsanlara eşit, adil davranmıyor. Siyasi görüşümden dolayı zaten oy vermeyeceğim biri ama yaptıkları hareketlerden dolayı kesinlikle oy vermem’’ ifadelerinde bulundu.

''Hamza Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız''

Bir başka genç vatandaş da Şayir’den memnun olduğunu dile getirirken “Hamza Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Tekrar aday olursa sokak sokak onun için çalışacağım. AK Partililer biraz başkanımıza soğuk davranıyorlar. En büyük sorun yiyiciler belediyenin heryerinde” dedi.

''Hamza Başkandan şaşmam''

Genç vatandaş sözlerine şöyle devam etti: “Milletvekili seçimlerinde HDP’ye veriyorum, Belediye seçimlerinde AK Parti’ye değil Hamza Şayir’e oy veriyorum. Hamza Başkandan şaşmam, muhalefet diye bir şey kalmadı zaten. Tek muhalefet sizin gazeteniz. Hamza Başkan kötü biri değil emin olun. AK Parti’nin meclis üyeleri bile Hamza Başkanımıza tepkiliymiş. Demek ki doğru yolda olduğu için. Çünkü sizin gazetenizde haber yapmıştı geçmişte karşı oldukları belediye şirketinin yönetimine girince süt dökmüş kedi gibi oldular. Neden? Bunu sorgulayın lütfen. Hamza Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Tekrar aday olursa sokak sokak onun için çalışacağım ” ifadelerinde bulundu.

''Dilovası’na kadın eli dokunmalı''

Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’den memnun olduğunu söyleyen kadın bir vatandaş ‘’Hiç İstanbul’u görmeyenler Gülay Artut başkanımızın öncülüğü ile İstanbul’u görüp sosyalleştiler. Ben Allah için diyorum Hamza Şayir’i eleştirmek için değil. Güzel hizmetleri oldu ama artık Dilovası’na kadın eli dokunmalı. Erkekler bu işi çok iyi beceremediler. Kadından aday olmaz diyenler oluyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Gülay Artut yada muhalefette olsa kadın biri olmadığı sürece kimseye oy vermem. Artık yeter.’’ İfadelerinde bulundu.

''Hamza Şayir dahil hepsi Dilovası dışına taşınsınlar''

Başka bir vatandaş ise Şayir’in Dilovası’ndan taşınması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Sizi tanıyorum ve takip ediyorum. Bana göre Dilovası’nın tek gazetesi 41havadis gazetesi. Meclis üyeleri yurtdışına tatile çıkmak istiyormuş diye haberinizi okudum. Allah aşkına bu Hamza Şayir dahil hepsi Dilovası dışına taşınsınlar. Hatta halk olarak taşınma parasını da toplayalım yeter ki gitsinler. Ne dedilerse tersini yaptılar. Şu tıra bakar mısınız? Hamza Şayir ne demişti şehrin içine tır girmeyecekti. Peki bunlar ne? Bu Diliskelesi mahallesinde oturan başkan yardımcısı da var şu yollara bakar mısınız? Yürürken takılıp düşersiniz. Yükselen şehir Dilovası diyorlar. Bizimle dalga geçiyorlar. Oy verme konusuna gelirsek Hamza Şayir’e oy verirsem elim kırılsın’’ dedi

''Dilovası’nın en büyük sorunu bence Hamza Şayir’in kendisidir''

Dilovası’nda esnaflık yaptığını söyleyen vatandaş “Hamza Şayir’e karşıyım. Karşısına çıkacak bir adam olsun çalışırım. Bu ilçede Hacı Kocabay gibi muhalefetlik yapan bir ilçe başkanı yok. Rahmetli Kerem Aydemir’in yerini dolduramadılar. Nerede o Ercancılar? Nerede? Hamza hepsinin nefesini kesti. Dilovası’nın en büyük sorunu bence Hamza Şayir’in kendisidir. İkinci en büyük sorunu AK Parti’dir ” dedi.

''Dilovası gençlerine Iphone 14 verse süper olur''

Dilovası’nda doğup büyüdüğünü belirten bir genç ise Şayir’in iyi hizmetleri olduğunu belirterek “Eğitime çok destek verdi. Bütün öğrencilerin elinde tabletleri var. Bunu kim yaptı. Başka biri olsa o parayı alır çatır çatır yerdi. Ama Hamza başkan ne yaptı tüm öğrencilere tablet verdi. Dilovası gençlerine iphone 14 verse süper olur. Ama verse de vermese de aday olursa desteklerim. Halk için çabalıyor.”

''Belki herkese ücretsiz ev verir''

Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’den memnun olduğunu söyleyen bir anne ‘’ Hamza Başkanımız çok güzel hizmetler yaptı. Çocuklarımız ücretsiz yüzme havuzuna gidiyor. Kırtasiye malzemeleri ücretsiz. Bilgisayarları ücretsiz. Şimdiye kadar kim ne yapmış. Hamza Başkanımız yeniden aday olsun belki herkese ücretsiz ev verir. Ben oyumu Hamza başkana vereceğim ’’ dedi.

''Bizi Antalya’ya götürsene''

Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’i destekleyeceğini söyleyen genç bir vatandaş ‘’ İsmimin kesinlikle yayınlanmasını istemiyorum. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tekrar aday olursa partisi önemli değil desteklerim. Ama akrabalarımda da siyasetçiler var onların tepkisinden dolayı ismimi yazmayın. Sizin gazeteniz burada çok okunuyor. Burada Hamza Başkanıma sesleniyorum seni çok seviyoruz gençliğin abisi. Başkanım ben hiç Antalya’ya gitmedim. Dışardan birilerini ilçemize getirdiğin gibi bizi Antalya’ya götürsene’’ dedi.

''Hamza Şayir adaletli biri olsaydı''

AK Parti üyesi olduğunu söyleyen bir vatandaş ‘’Yılladır AK Parti’ye çalıştım. Ama yazıklar olsun ömrümü dava diye birilerine uşaklık etmekle harcamışım. Hamza Şayir adaletli biri olsaydı bu halkın parasını bu halka harcardı. Meclis üyelerini yurtdışına götürmek senin görevin mi? Akrabalarına iş vermek senin görevin mi?’’ dedi.

''Ne dediyse tam tersini yaptı''

Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’den memnun olmadığını söyleyen bir vatandaş ‘’Ne dediyse tam tersini yaptı. Arsa satmayacağını söyledi sattı. Belediyeye işçi almayacağım dedi aldı. Şuan bile almaya devam ediyor. Hamza Şayir’e bir dönem daha verirlerse emin olun Dilovası girişine satılık ilçe tabelası koyar. Hamza Şayir bizim bildiğimiz adam değil. Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişti. AK Parti’ye oy vermezsem sorumlusu Hamza Şayir’dir’’ dedi.