Marmara Denizi aylardır deniz salyası istilası altında. Yetkililer sorunların çözümü için çalışmaları sürdürüyor olmasına karşılık birçok kişi ve kuruluş hala durumun ciddiyetinin farkında değil. Dilovası'ndan geçip İzmit Körfezi'ne dökülen Dil Deresine bugün salınan kimyasal atıklar vatandaşları isyan ettirdi.

Dilovası’nın Diliskelesi Mahallesi’nde sanayi kuruluşlarının bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım Liman Caddesi’nde yolun ortasında bulunan rögardan beyaz renkli su taştı. Rögardan taşan su yolun kenarındaki ıslah çalışması yapılan dereye aktı. Rögardan bir süre akan beyaz renkli su tedirginlikle izlenirken, dere suyunun rengi de beyaza büründü. Bir tesisin atık sularını bırakması sonucu rögarın taştığı tahmin edilirken, su akışı bir süre sonra durdu.

Sanayi tesislerinin, arıtma gerçekleştirmeden kimyasalları kanalizasyona bıraktıkları için isyan eden bölge halkı ''amonyak kokusu gibi boğazlarımızı yakan ve burun direklerini sızlatacak boyuta ulaşan bu kimyasalı kim çevreye saldıysa biran önce bulunarak hesap vermeliler'' diyerek yetkililerden yardım istedi.

Bir diğer iddia ise Kars Ardahan Iğdır Yardımlaşma Dayanışma Derneğine ait olduğu ileri sürülen alandan bulunan kimyasal bidonların depolandığını fotoğraflayan vatandaşlar gazetemiz 41havadis.com'a ''bu kimyasalların burada ne işi var?'' diyerek tepki gösterdi.