Bilindiği üzere Dilovası sahili fabrika ve limanları ile boydan boya kapatılmış durumda. Durum böyle olunca deniz kenarı bir ilçede vatandaşların denize ayaklarını sokabileceği ve gün batımını izleyebileceği yer yok denecek kadar az.

İşte Dilovası halkının deniz ile son bağlantısı olarak bilinen ‘Balıkçılar Barınağı’ mevkiinde sosyal alan yapım çalışmaları için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi start verdi.


Edinilen bilgiye göre; balıkçıların sandallarını çekebileceği ve istediğinde balığa çıkabileceği bir bölge olarak bilinen ‘Balıkçılar Barınağı’ bölgesinde yapılan sosyal donatı alanının inşaatının bitmesi ile tüm Dilovası halkı buradan yararlanabilecek.

Her ne kadar dönem dönem sanayiciler tarafından göz koyulan bir bölge olarak bilinse de gerek dönem siyasetçileri, gerek dönem bürokratları ve gerekse bölge sivil toplum kuruluşları tarafından bu adımlar boşa çıkartılmış ve bu bölge Dilovası halkının kullanımı için bu günlere kadar korunmuş. Halk bu yüzden bölgeye “Kurtarılmış Bölge” adıyla da hitap ediyor.