Doğu Ekspresi bilet fiyatları, kış aylarının kendisini hissettirmesi ile birlikte turizm faaliyetlerine katılmak isteyen pek çok kişinin gündemini oluşturmaya başladı. Geçtiğimiz yıl binlerce kişiyi konuk eden Doğu Ekspresi, 2023 yılı turistik seferlerine ise Aralık ayında başlıyor. Peki, 2023 turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte, Doğu Ekspresi güzergahı ve seferleri hakkında bazı bilgiler

DOĞU EKSPRESİ KAÇ GÜN, KAÇ SAAT SÜRÜYOR?
Dünyanın en güzel 4 tren rotasından birisi seçilen Doğu Ekspresi güzergahı, turistik seferlerine başladı. 1.300 kilometrelik parkuru 31 saat 40 dakikada tamamlayan Doğu Ekspresi, Ankara-Kars arasında kalan güzelliklere tanıklık etmek isteyen kişileri ağırlıyor. Peki, Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? İşte, o konuda merak edilen detaylar

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI
Haftanın belirli günleri faaliyet gösteren turistik doğu ekspresinde 2 yataklı 1. mevki kompartıman bilet fiyatı, 3 bin 100 TL olarak listelenmektedir. Bu fiyatın 1 Ocak 2023 itibariyle ne kadar olacağı ise henüz bilinmiyor.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGAHI VE SAATLERİ

- Doğu Ekspresi seferlere başlıyor: Kars yolcusu kalmasın...
- Turistik Doğu Ekspresi ile Anadolu'nun hazinelerine yolculuk
-Doğu ekspresi romantizmi!

DOĞU EKSPRESİ ÖZELLİKLERİ
Doğu Ekspresi Ankara- Kars- Ankara arasında her gün işlemekte, pulman, örtülü kuşetli ve yemekli vagonlardan oluşmaktadır. Kuşetli vagonlarda 10 Kompartıman bulunmakta her kompartımanda 4 kişi yolculuk yapabilmektedir. Çarşaf, pike ve yastık TCDD Taşımacılık AŞ tarafında verilmekte olup, kompartımandaki koltuklar istenildiğinde yatak olarak kullanılabilmektedir. Yemekli vagonda 14 masa 47-52 arasında değişen oturma yeri bulunmaktadır.

Trenin geçtiği doğal güzellikler nedeniyle gezginler, fotoğraf sanatçılarının oldukça yoğun talep gösterdiği trenlerdendir. En yoğun sezon yaz dönemi olup, bu sezonda seyahatler genelde pulman vagonlarla yapılmaktadır. Kış aylarında ise yürüyüş grupları, fotoğraf sanatçıları, dağcılık grupları, Üniversite öğrencileri, Öğretmenler gibi farklı meslek gruplarından talepler genelde kuşetli vagonlara alınmaktadır. Bu grupların tercihi Aralık sonunda başlayıp Mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir.

Doğu Ekspresi Ankara-Kars arasındaki seferini yaklaşık 24 saat içerisinde tamamlamaktadır.

Doğu Ekspresi içerisinde yer alan yemekli vagonlar ise 4’er kişilik masalardan oluşuyor. Yemekli vagonun içerisinde kahvaltı, çorba, sıcak yiyecekler, soğuk sandviçler ve sıcak/soğuk içecekler yer alıyor. Restoranın belirli bir açılış- kapanış saati bulunmuyor. 7/24 yolcuların hizmetine açık.