31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti Körfez Belediye Başkan adayı Şener Söğüt, kesin olmayan sonuçlara göre, en yakın rakibi CHP’li Tayfun Balıkçı’nın önünde 1395 oy farkla seçimi kazanıp, belediye başkanı oldu.

CHP, sonuçların açıklanmasının ardından ilçedeki 399 sandığın tamamına itiraz etti. İlçe Seçim Kuruluna yapılan itirazın reddedilmesi üzerine CHP bir üst merci olan İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu. 

İTİRAZ KABUL EDİLMELİDİR
Konuya ilişkin Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy "Türkiye’nin bir çok yerinde seçim sonrası itirazlar var. Örneğin Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 1395 oy farkla AKP'nin adayı CHP'nin adayını geride bırakmış görünürken geçersiz oy sayısı ise farkın 3 katı olarak 5 bin 14 olarak belirlenmiş. Bugün CHP'nin itirazı üzerine bağımsız aday da itirazda bulundu. Bağımsız aday Zeki Karakaya oyların yüzde 43'ü açıldığında oyunun AA'da 2002 olduğunu ancak oyların tamamı açıldığında 367'ye düştüğünü açıkladı. Bağımsız bir adayın oyunun kaydırılma şüphesinin ortadan kaldırılması için bile olsa itirazlar kabul edilmelidir."