Çevre, Şehircilikve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2022 projelerini bir bir sıralıyor.

Hemen hemen her gün yeni konut projesi açıklayan TOKİ, her şehirde yaşayan düşük ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için kolları sıvadı.

TOKİ, yeni projesi için Düzce'yi seçti. Düzce'de 63 yeni konut inşa edilerek çok yakında yeni sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ DÜZCE'DE 63 KONUT YAPACAK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), konut projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. TOKİ, yaptığı son duyuru ile Düzce'de 63 konut inşa edeceğini açıkladı.

TOKİ'nin yeni projesi Düzce ili, Merkez ilçesi, Beyciler Mahallesi'nde gerçekleştirilecek. Bu konumda 63 yeni konutun inşaatının yanı sıra altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yapılacak.

Merkez ilçesi Beyciler mahallesi'nde yapılacak konut projesi için ihalesi 13 Ocak 2022 Perşembe saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

İhale için teklifler EKAP üzerinden elektronik ortamda hazırlandıktan sonra e-imza ile imzalanarak, ihale saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecek.

TOKİ Düzce projesi ihalesine ilişkin detaylı bilgiler TOKİ'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandı. Detayları öğrenmek için TOKİ'nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Toki evleri açık satış ne demek?

Açık satış yöntemi ile yapılan satışlarda, konut alıcıları ilgili banka şubelerinden belirledikleri konutun peşinatını yatırarak gayrimenkul satış sözleşmesi imzalıyorlar. Ödemiş oldukları peşinatlar borç bakiyesinden düşülerek kalan tutar taksitlendiriliyor.

 

TOKİ Evleri alınıp satılır mı?

Satın alınan konutlar üçüncü şahıslara devredilebilir mi? Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçlarını bitirip malik olunana kadar devredemezler. Borcu devam ederken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri feshedilir.

 

TOKİ devir işlemi nasıl yapılır?

TOKİ için tapu devrini internet üzerinden yapma, 2020 itibariyle gerçekleştirilmeye başlatılmıştır. Yeni oluşturulmuş “web-tapu sistemi” adlı sistem üzerinden borcu bitmiş TOKİ dairelerinin devir işlemlerini gerçekleştirebilir.

TOKİ hak sahibi vefat ederse ne olur?

TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur? TOKİ hak sahibinin ölümü halinde, TOKİ evin bedelini mirasçılardan talep ediyor.

Toki tapu harcından muaf mı?

TOKİ harçtan muaf mı? Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması hakkında sirküler gereğince, tapu harcı muafiyeti sağlanıyor.

Toki tapu harcından muaf mı?

TOKİ harçtan muaf mı? Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun Ek 2 nci maddesi kapsamında kullandırılacak kredilerle ilgili ipotekler ile bu konutların tapuya tescilinde harç uygulaması hakkında sirküler gereğince, tapu harcı muafiyeti sağlanıyor.

TOKİ evlerine nasıl başvurabilirim?

TOKİ başvurusu, e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. e-Devlet TOKİ başvurusu, belirli kriterleri sağlayan vatandaşlarca yapılabilecek. Başvuru şartlarına uygun olup olunmadığına iyice emin olunmasının ardından TOKİ başvurusu yapılacak.