İzmit ve Darıca ilçelerinde emekli maaşı alan yaşlı vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen suç makinelerinden birisi kovalamaca sonrası yakalanırken diğeri kaçmayı başardı

Olaylar, 25 Kasım Darıca’da, önceki gün de İzmit ilçe merkezinde meydana geldi. Yaklaşık 250 suç kaydı bulunan, mayıs ayında cezaevinden çıkarak tekrardan hırsızlık yaptığı gerekçesi ile yakalanan ancak yine dışarıya çıkarak suç işlemeye devam eden Okan Ç. (45) ile 50’ye yakın suç kaydı bulunan Oğuz D. (43) yaşlı vatandaşları dolandırmaya devam ediyor.

4 BİN LİRA ALDILAR

Zanlılar, emekli maaşını alan İ.T. (75) ile M.S. (73)’nin yanına yaklaşarak “Benim senin oğluna borcum var. Şu borcumu al amca iletirsin, ancak bozuk varsa alayım” diyerek yaşlı vatandaşın cüzdanlarını alarak tırnakçılık yöntemi ile yaklaşık 4 bin TL para aldı. Mağdur vatandaşların şikayetlerini değerlendiren İl Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kamera görüntülerinden tespit ettiği şahısların peşine düştü. Belirlenen aracın MOBESE kayıtlarında İzmit merkeze girdiği görülünce polis ekipleri ile şahıslar arasında kovalamaca yaşandı. Real yan yolda durdurulan araçta Oğuz D. yakalanırken Okan Ç. kaçmayı başardı. Gözaltına alınan şahıs emniyete getirilerek ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Kaçan zanlı, her yerde aranıyor.