Dilovası Belediyespor'un Kartepe deplasmanında Suadiyespor ile karşılaşmasına giden Dilovası Belediyespor'un futbolcularına  maçın başından sonuna kadar aşağılık ve alçakça küfürler edilmişti. Sanki Türkiye ile bir sorunumuz varmış gibi Ölürüm Türkiyem, Gençlik Marşı, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, İstiklal Marşının çalınması eşliğinde Suadiyesporlu taraftarlar pkk p*çleri, pkk dışarı şeklinde tezahürat ve küfürler edilmişti.

Yaşanan bu olay sonrası açıklamada bulunan İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz, ''Dilovası'nda bayrak siyaseti ile Dilovası'nı ötekileştirdiler'' sonuçları olarak öngürdüğü açıklamasında sorumluların ahaber olduğunu belirtti.

Yılmaz ''Dilovası Belediyespor'un Kartepe deplasmanında Suadiyespor karşılaşmasında uğradığı saldırıyı şiddet ile kınıyorum. Ağzımıza almaktan imtina edeceğimiz sözleri sarf edenler bir algının bizlere yaşattığı hadiselerin sonucudur. Öyle bir zamandayız ki, kendi adaylarının geçmişinde HDP olanlar, Dilovası'nda bayrak siyaseti ile Dilovası'nı ötekileştirdiler. 2019 seçimlerinde AKP lehine haberlere yer veren ahaberin hemen hemen her haberinde seçimin kaderini değiştirmek için, Dilovası terör örgütleriyle kol kola algısı ile bizleri o gün nasıl derinden üzdüyse bugün sonuçlarını futbol ile görüyoruz.

GELECEKTE DİLOVASI'NA HANGİ SIFATLAR YÜKLENECEK!

Üzülüyoruz, kınıyoruz ama bu algıyı bize dışardakiler yapıştırmadı ki. Yakın zamanda Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, Kanada'ya iltica edenlere sarf ettikleri eş cinsellik içeren açıklaması gibi yine içimizdekiler bize yakıştırdı ve üzerimize bu pisliği attılar. Gelecekte kim bilir siyaset uğruna Dilovası'na hangi sıfatlar yüklenecek! Bu sıfatlar, hayal etmek çok zor değil. İhtirasını engellemeyi bilmeyen başta iktidar partisinin Dilovası temsilcileri bu yaşananlardan ders çıkarmalı. Dilovası, birilerin ihtiraslarının bedelini ödemek zorunda değildir. Kocaeli'nin en sakin ve suç oranının en düşük olduğu Dilovası'na kimse hakaret, küfür, olmayan şeyleri yakıştırma ile yüklenemez. Yüklenmesine de izin vermeyeceğiz'' ifadelerinde bulundu.