Dilovası Belediye Başkanı AK Parti’li Hamza Şayir, şirketi Bilçağ Mühendislik 18 Ekim 2019'da konkordato ilan etmesinin ardından, Bilçağ Mühendislikteki 1 milyon 811 bin TL sermayesini hukuki ve mali yükümlülükleriyle ortağı Utku Yılmaz'a 7 Ekim 2019 tarihinde devrettiği ortaya çıktı. Devir işleminin konkordato ilanından 11 gün önce gerçekleştirmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı.

İYİ Parti Dilovası ilçe Başkanı Emin Yılmaz'da, Hamza Şayir’in şirketinin şüpheli devri sonrası şu dört soruyu sordu:

11 gün sonra konkordato ilan etmek zorunda kalacağı bir şirketi kim neden satın alsın? Konkordato ilan etmek zorunda kalan şirketini ortağı Utku Yılmaz'a satarak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, alacaklı olan kişilerden kaçmış olmuyor mu?  Hamza Şayir ve Utku Yılmaz daha devir işleminden çok öncesinde şirketin konkordato ilan edecek konumda olduğunu biliyorlar ve bu devir de ortak planları mıydı? Kamuoyunun huzurunda bu soruyu herkese soruyorum. ‘’Dilovası halkına başkanlık yapacak bir kişi, topluma örnek olmak mecburiyeti yok mu? ‘’

Sorulan bu sorulara Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir sessiz kalırken, AK Parti Dilovası ilçe başkanı Osman Akbulut ''gündemi değiştirmek için pandemi sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan, siyasi görüş ayırt etmeden Dilovası halkına hizmet götüren Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir’e saldırılıyor. Ortada yine belge, bilgi olmadan olabilirimi, böyle midir gibi sorular yöneltilerek gündem saptırılıyor'' dedi. 

Akbulut'a, İYİ Parti Dilovası ilçe Başkanı Emin Yılmaz'dan cevap gecikmedi.

Emin Yılmaz, sosyal medya hesabında Dilovası Belediye Başkanı AK Parti’li Hamza Şayir'in şirketinin şüpheli devrinin belgelerini yayınladı işte o belgeler: