CHP Büyükşehir aday adaylarından Ensar Öğüt, İzmit’te düzenlediği kahvaltıda AK Parti ve yerel iktidar hakkında ağır konuştu; “Kocaeli’yi rezil ettiler, vergi yüzsüzü bir kent yaptılar. Mega kent, mega köy oldu. Öğretmen, bu şehri yönetemedi!”

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmaya hazırlanan Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, dün İzmit Otel Altınnal’da kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Bütün ilçe örgütlerinden partililerin davetli olduğu program saat 10.00’da başladı. Ensar Öğüt, konukları ayakta kapıda karşıladı. Aynı saatte İzmit Adayı Sefa Sirmen de partililere Otel Altınnal’ın karşısında bulunan Sahan Restaurant’ta kahvaltı verdi. Bu nedenle bazı partililer Sahan’da, bazıları da Otel Altınnal’daydı. Öte yandan Sirmen ve ekibi, ilerleyen dakikalarda kendi kahvaltılarının ardından Ensar Öğüt’ün programına katıldılar.

YÜZDE 49 OY ALABİLİRİZ

Otelin çatı katında bulunan restorandaki programda ilk olarak sahneye çıkan sunucu, Ensar Öğüt hakkında bilgi verdi. Öğüt’ün SHP ve CHP dönemlerinde 5 kez Gebze İlçe Başkanlığı yaptığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki etkinliği anlatıldı ve iş yaşamından örnekler verildi.  Daha sonra kürsüye çıkan Ensar Öğüt, iktidar partisi AK Parti’yi çok sert ve ağır bir dille eleştirdi. “İnanırsak zafer bizim olur” diyen Ensar Öğüt, “Araştırma şirketlerinin verilerine göre; Kocaeli’deki seçmenlerin yüzde 49’u sosyal demokrat bir partiye oy verebiliriz diyor. Biz inanırsak yüzde 49 oy alarak seçimi kazanabiliriz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İ TEKLİF ETTİLER

Kendisine Büyükşehir adaylığının teklif edildiğini söyleyen Öğüt, “Siyaset matematik işidir. 1 milyon 94 bin seçmen var. 228 bini İzmit’te, 209 bini Gebze’de. Araştırma şirketleri diyor ki; İzmit ve Gebze’de seçimi alırsanız, Kocaeli Büyükşehir’i alırsınız. Ben Gebze’den oy taşıyacağım. İzmit’te de seçimi alacağız. Kocaeli Büyükşehir’i kazanmamız hayal değil. Bu durumu Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’na da aktardım. Bana böyle bir teklif geldi efendim dedim. Kendisi de bana zaten Kocaeli ile ilgilen diyordu. Bu konuşmamızın ardından sahaya çok ve çalış dedi. Ben de bütün kenti dolaşmaya başladım” diye konuştu.

ÖĞRETMEN, KENTİ YÖNETEMEDİ

Halkın AK Parti’den bıktığını söyleyen Öğüt, “İnsanlar bir kıvılcım bekliyor. AKP zulmünden bıkan insanlar, korku imparatorluğu rejiminden bizi kurtarın diyorlar. Kocaeli’de bir kabus yaşanıyor. Bu şehir ehil olmayan insanların elinde. Kocaeli’yi bugün bir öğretmen yönetiyor. Bu öğretmen ne yaptı? Kocaeli’yi vergi yüzsüzleri sıralamasında 11. Sıraya soktu. Adam vergi ödemeyi beceremiyor, bu kenti nasıl yönetsin? Kocaeli, koca bir köy olmuş. Yuvacık Barajı’nı yaptığı için Sefa Bey’e yapmadıklarını bırakmadılar. Şimdi baraj bizim olacak. Her ay Kocaeli bütçesine 48 trilyon girecek. Sefa Bey’in yaptığı İZGAZ’ı satılar. Bunlar satmaktan başka bir şey bilmez. Kocaeli’yi rezil ettiler. Çiçek sulamaktan başka bir şey bilmiyorlar” şeklinde konuştu.

NE UMRESİ, HACCA GİTTİ!

“En büyük ibadet insana hizmettir” diyen Öğüt, “2010 yılında Umre’ye gittim. Ancak önce Genel Başkanımdan izin istemeye gittim. O da bana, kendisinin de Umre’ye gittiğini söyledi. Aranızda Kemal Kılıçdaroğlu’nun Umre’ye gittiğini bilen var mı? Bilmezsiniz. Çünkü en doğru, en düzgün Müslümanlık bizde. Biz bu işi şova dökmüyoruz” şeklinde konuştu. Öğüt, “Bakın Sefa Bey de Umre’ye gitti” deyince salondakiler, “Ne Umre’si hacca gitti” diye düzeltti. Bu diyalog Sefa Sirmen ve salondakiler arasında gülüşmelere neden oldu.

EL KAİDE’Yİ SOKUYORLAR

Türkiye’ye El Kaide’yi sokmaya çalıştıklarını savunan Öğüt, konuşmasının son bölümünde yine iktidar partisini hedef aldı; “Bana görev verilirse AKP’yi bu kentten hallaç pamuğu gibi atacağım. Kocaeli’nin altını üstüne getireceğim. İşsizliği Önleme Birimi kuracağız. Bütün sanayi kuruluşlarına eleman yetiştireceğiz. Kenti yeni baştan yaratacağız. Büyük bir köy haline gelen kentimizi kurtaracağız. Milletvekilleri aday adayı değil, aday olurlar.  Sadece önseçim olursa aday adayı olurum. Aday gösterilmezsem de adayın ve partimin emrinde çalışırım”.

İL BAŞKANI YOKTU

Partinin önemli isimleri ve ağır topların da katılığı programda dikkat çeken isimlerden bazıları şöyleydi; İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, eski il başkanı Ferhan Şensoy, İzmit aday adayları Ertuğrul Akalın, Fahri Örengül, Aysun Erenkaya, Kartepe Adayı Yaşar Sönmez, Kartepe aday adaylarından Ömer Hazer, Şaban Sarıgülle, eski il başkanlarından Rıdvan Alkan ve Cengiz Sarıbay, Hasan Çelik. İzmit Adayı Sefa Sirmen ve Kartepe Adayı Yaşar Sönmez dışındaki adaylar ya da aday adayları Öğüt’ün davetine katılmadılar.  Öte yandan partinin İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın programa katılmaması dikkat çekti. Kuşkan’ın Ensar Öğüt ismine karşı olduğu ve onun aday gösterilmesini istemediği biliniyor.