Dilovası Belediyesi'nin kurucu belediye başkanı merhum Ercan Dalkılıç'ın adının yaşatılacağı Dilovası Kültür Merkezi için dün gerçekleşen meclis toplantısına bir gün önceden Dalkılıç ailesini telefon ile ulaşarak davet edildi. Programa merhum başkan Ercan Dalkılıç’ın eşi Aysel Dalkılıç, kızı Zeynep Dalkılıç Yıldırım ve eşi Enver Yıldırım ile çocukları ve Dalkılıç ailesinin yakın akrabaları katılım sağladı.


Davetlilere karşı açıklamada bulunan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir çalışma arkadaşlarının biraz acele ettiğini ve gerçekleşecek olan programı Cuma gününe ertelediğini söylemesi sonrası tepki gösteren Dalkılıç ailesi meclis toplantısını terk etti.

Gazetemiz 41havadis.com’a açıklamada bulunan merhum Ercan Dalkılıç’ın damadı Enver Yıldırım “bir gün önceden Dilovası Belediye Başkanı Sayın Hamza Şayir’in selamı ile arandık. Buraya başta değerlimiz aile büyüğümüz merhum sayın Ercan Dalkılıç’ın eşi ve yakın ailesi olarak davet edildik. Tek şartımız bölge milletvekili ve siyasi parti temsilcilerinin olmaması şartıyla beraber sadece belediye başkanı ile meclis üyelerinin olduğu toplantıda merhum büyüğümüz Ercan Dalkılıç’ın birinci dereceden ailesi olarak katılabileceğimizi bildirmemize rağmen gördüğümüz tablo bizleri şaşırtmadı. Herkesin kendine yakışanı yaptığı bugün ki toplantı bizlerde bize yakışanı yaparak nezaket çerçevesinde davete icabet ettik.

“HAMZA ŞAYİR’DE KENDİNE YAKIŞANI YAPTI”

Ama ne yazık ki, Dilovası belediye başkanı Hamza Şayir’de kendine yakışanı yaptı. Davet ettiklerini siyasi bir şova alet etmek için cuma gününe erteledi. Hamza Şayir’in bu hareketine karşı nezaket çerçevesinde tepkimizi tüm aile bireyleriyle programı terk ederek gösterdik.

“SEÇİME 10 GÜN KALA”

Cuma günü gerçekleşecek olan programada aile olarak aldığımız karar sonucu katılım sağlamayacağız. Bizler aile büyüğümüz merhum Ercan Dalkılıç adını seçime 10 gün kala siyasi malzeme olarak kullanılmasını asla kabul etmiyoruz. Yapılan kültür merkezine Ercan Dalkılıç ismini veren Belediye Başkanı ve meclis üyelerine şükranlarımızı sunarız. ” dedi.