AK Parti Dilovası Belediye Başkanı Aday Adayı Enver Yıldırım, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84. Yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.


Yıldırım “5 Aralık Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 84. Yıl dönümü kutlu olsun. Ülkemizde 1934 tarihinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Kendisini rahmetle andığımız, 47 yıl önce Başiskele’de elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Leyla Atakan’da tarihe geçmiştir’’dedi.

Kadınların sahip olduğu haklarının bilincine sahip olmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Dilovası Belediye Başkanı Aday Adayı Enver Yıldırım sözlerine şöyle devam etti.

Yıldırım ‘’Kocaeli’de AK Parti’nin iki kadın milletvekili Emine Zeybek ve Radiye Sezer Katırcıoğlu ile kadınların karar alma mekanizmalarında yer almasının faydalarını kentimizin kadınları görüyor. Fakat yeterliği olmadığını düşünüyorum. Yerel yönetimlerde de kadınlarımıza yer vermeliyiz ki başarılı olabilelim. Dilovası’nda kadınlarımızı ekonomik ve sosyal yaşama katarak karar verme sürecinde daha etkin rol oynamalarını sağlayacak projelerim var. Bunlardan biride aday olmam halinde en az bir kadın belediye başkan yardımcım olacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk kadınına hak ettiği değeri verdiği için bir kez daha teşekkür ediyor, sevgi ve saygıyla anıyorum’’dedi.