Erbakan Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği tarafından verilen geleneksel iftar programının 4’üncüsü, Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirildi. İftara Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu ve vakfın genel başkanı Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan’ın damadı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Altınöz, Genel Sekreter Doğan Bekin, Gençlik Kolları Genel Başkanı Kemal Yurtoğlu, Marmara Bölge Sorumlusu Mehmet Aras, genel merkez yöneticileri, Doğu Marmara il temsilcileri, Şube Başkanı Yücel Mollaismailoğlu, vakfın ilçe şube başkanları, yöneticiler, vakıf gönüllüleri olmak üzere 550 kişi davet edildi. İftarda Fevziye Camii Müezzini Recep Dikilitaş tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu.
 
GENEL MERKEZ KOCAELİ

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuşmasında, “İnsanlar zulüm ve baskı altında yaşamaktadır. Siyonizm’in Pentagonu varsa, Milli Görüş ve Erbakan Vakfı’nın Kocaeli’si var. Vakfımızın gayri resmi genel merkezinde sizlerle birlikte olduk. Yaptığımız çalışmalarla sadece Kocaeli’de değil, Türkiye’de yaptığımız çalışmalarda Kocaeli Vakfı’nın çalışmaları ön plandadır. Vakfı canlandırıyorsunuz. Allah sizden razı olsun” dedi.
 
SON GÜLEN İYİ GÜLER

“Anadolu ve Türkiye’yi karış karış gezip bu çalışmaları anlatırken, bazıları bize karşıdan bakıp gülüyorlar” diyen Erbakan, “Biz de onlara diyoruz ki ‘gülün, gülün son gülen iyi güler’ diyoruz. Gülme sırası en kısa zamanda bize de gelecek. Biz güldüğümüz zaman milletimiz ve İslam alemi de gülecek, bütün insanlıkta gülecektir. Bu yolda Allah yardımcı olsun. İnsanlık şu anda adalette aç. İsrail nükleer silah üretmesi yasal olurken, İran uranyum geliştirdiği için yıllarca çocuk maması dahi verilmedi ve ambargo yapıldı” açıklamasında bulundu.
 
EZEN VE EZİLEN

“Dünyanın her hangi bir yerinde silahlı eylem yapan bir örgütün eylemi Amerika ve İsrail’in çıkarlarına uygunsa ona kimse terörist diyemez” diyen Erbakan “Ama onların çıkarlarına uygun değilse en azılı terörist örgüttür. İnsanlığın temel ihtiyacı olan adalet şartı yerine getirilemedi. Tam tersine çifte standart, adamına göre muamele ile dünya yönetiliyor. Saadetin olması için herkesin karnın tok, sırtının pek alması gerekiyor. 7 milyar insanın karının tok alması gerekiyor. Ezen ezilen farkının olduğu, zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu bir sistemde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.