Merhum Başbakan Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın anısına kurulan, aynı adı taşıyan, oğlu Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı vakfın İzmit Şubesi tarafından önceki akşam düzenlenen toplantı Kandıra Sapağı’nda bulunan Cafe Dar’da yapıldı. Toplantıya Marmara Bölge Başkanı Mehmet Aras, Marmara Bölge Sorumluları Hüseyin Küçükkeskin ile Ali Şükrü Bayraktar, Kocaeli Başkanı Yücel Mollaismailoğlu, İzmit Şube Başkanı Musa Kahya ile Erbakan severler katıldı.

İZMİT’TEKİ İLK TOPLANTI

Prof.Dr.Necmettin Erbakan Vakfı’nın Ankara’da yapılan açılışı sonrası İzmit Şubesi tarafından ilk kez yapılan toplantıya ev sahipliği yapan İzmit Şube Başkanı Musa Kahya, asrın liderine yakışacak projelerin hayata geçmesinin ihtiyaç olduğunu belirtti. Kahya, “Milli Görüş’ün aslını bozmadan çelikleşmiş kadrolar vakfın bünyesinde ciddi projelerle korunacaktır. Asrın lideri son nefesine kadar, heyecan-heyecan-heyecan demişti.”dedi. Kahya, Vakfın 12 ilçede kurulma aşamasında olduğunu söyledi.

Milli Görüş’ün 5 partisinden SP’nin temsilcileri olduklarını söyleyen Hüseyin Küçükkeskin, “Rahmetli Erbakan Hocamız, sadece 76 milyon Türkiye için değil; dünyadaki tüm mazlumları hakkını korumak için D-8’i kurmuştu. Milletimizi topla tüfekle yıkamayacaklarını anlayanlar modayla, taklitle içten yıkmaya çalıştılar, çalışıyorlar.”diye konuştu.

“GÜL VE ERDOĞAN, ERBAKAN’A BORÇLU”

Vakfın, Saadet Partisi’ne karşı kurulmadığını ısrarla vurgulayan Bölge Başkanı Mehmet Aras da, sandalye üzerine çıkıp konuşma yaptı. Vakfın amacının Erbakan Hoca’nın kişiliğini, fikirlerini ve yaptıklarını anlamak ve anlatmak için kurulduğunu belirten Aras, “Vakfın en önemli amacı; Milli Görüş’ün açılarını muhafaza etmektir.Hocamız bir eline Kur’an-ı bir eline de teknolojiyi almıştı.Edirne’den Kars’a ülkeyi sanayi ile donattı.”dedi.

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olmasını Erbakan Hoca’ya borçlu olduklarını belirten Aras, şöyle konuştu:

“-Hocamızın 40 yıllık mücadelesi olmasaydı onlar bu makamlara gelemezdi. Makamlarını Hocamıza borçludurlar. Ama Gül, Erdoğan, Arınç, Kurtulmuş, savruldular. Bohçalarını alıp gidenler, şimdi başkan adayı olmak için AKP’nin kapısında bekliyorlar. Hocamızın reçetesini uygulamak istiyoruz. Onun yolu gerçek saadet yoludur.”

Erbakan isminin tescilli bir marka olduğunu belirten Kocaeli Şube Başkanı İsmail Mollaismailoğlu, “Ülkemizde Erbakan Hoca’mızı tanımayan kıymeti bilmeyenler Afrika’nın kabile, Asya’nın en ücra köylerine gitsinler; Erbakan Hoca’mızı tanısınlar. Onu anlamayanlara ders olur.”dedi.