Merhum Necmettin Erbakan’ın kurduğu Milli Görüş partilerinin sonuncusu olan Saadet Partisi, Erbakan Hoca’nın üç yıl önceki vefatının ardından siyaset sahnesinden silinip gitmedi. Tam tersine Milli Görüşçüler, SP’ye eskisinden daha çok sahip çıkıyor. Özellikle kadınların son aylardaki performansı, erkeklere parmak ısırtıyor. SP’deki bu hareketlilik, iktidar partisinin de uykularını kaçırıyor.

ERBAKAN’IN KIZI GELDİ

17 Kasım 2013 tarihinde Ankara’da kurulan Erbakan Vakfı’nın illerdeki teşkilatlanma çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Vakfın ilimizdeki yapılanma toplantısı dün Yenişehir Mahallesindeki Ayaz Pastanesinde gerçekleşti. SP’li kadınların büyük ilgi gösterdiği toplantıya, merhum Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan Altınöz de katıldı. Elif Hanım, yaptığı konuşmada “İpin koptuğu, çivinin çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Sanki herkes sütten çıkmış ak kaşık gibi. Birileri sürekli ben senden daha temizim çabası içinde” şeklinde konuştu.

ARAS GÜLMEKTEN KIRDI GEÇİRDİ

Saadet Partisi’nin Kartepe Belediye Başkan adayı Mehmet Aras da kadınların toplantısına katıldı. Aras, konuşmasında SP’li hanımları gülmekten kırdı geçirdi. Aras, şöyle dedi: “Rahmetli Turgut Özal bana zamanında mücadelemin ne kadar boş olduğunu, buralarda sürünmemem gerektiğini söylemişti. Ama bakın şimdi Anavatan Partisi’nin tabelasında satılık ilanı yazıyor. Saadet yetim hakkı yedirmez, oy verirsen elim kopsun dedirtmez.”