Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Şehit İlimdar Atasoy Parkını sanayicilere kim teslim etti?

Konu hakkında gazetemiz 41havadis.com’a açıklamada bulunan Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç belgeler ile açıklamada bulundu.

''HERKES SÖZÜNÜN ARKASINDA DURACAK!'' 

Dalkıç “Söz ağzımdan çıkana kadar esirimdir, ancak ağzımdan çıktığı an ben onun esiriyimdir” diye bir güzel söz vardır. Herkes sözünün arkasında duracak ve durmayı bilecek. Ama ne yazık ki son günlerde duyduğum bazı şeyler bende büyük şaşkınlıklar yaratmaya başladı. Ağzından çıkan sözlerin arkasında durmayı bırakın attığı ıslak imzalı belgenin arkasında duramayan birinin sözleri beni utandırmaya başladı.

Şehit İlimdar Atasoy Parkının sanayiciye teslim edilmesi hakkında Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir benimle alakalı değil dönemin Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç verdi diye beyanlarda bulunmuştu. Gazetenizde de bu konuyu haberleştirmiş sonrası aslında bahsi geçen yerin ıslak imzasıyla Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in verdiğini haberleştirmiştiniz.

''O DOĞRULAR GELİP BİRER ÇİVİ GİBİ BEYNİNİZE SAPLANIR''

Bu güne kadar bu konu hakkında açıklama yapmadım. Çünkü doğrular er yâda geç su üstüne çıkacağını bilenlerdenim. Siz görmemek için direnseniz de, o doğrular gelip birer çivi gibi beyninize saplanır. Ama ne yazık ki Dilovası’nın şehri emini yani kentin güvenilir insanı olarak seçilen kişiler attığı imzanın bile arkasında durmayarak halen ben yapmadım onlar yaptı demesi benimde açıklamada bulunmamı elzem kılmıştır.

''ERCAN DALKILIÇ DÖNEMİNDE NE SATILDI NEDE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ!''

Bugüne kadar halen organize sanayi bölgesinin planlamaları devam ediyor. Şehit İlimdar Atasoy Parkının bulunduğu alan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in dediği gibi Ercan Dalkılıç Belediye Başkanlığı döneminde birilerine ne satıldı nede peşkeş çekildi.
27 Eylül 2021 tarihinde imar planı değişikliği ile Dilovası Belediye Başkanlığı, Dilovası Organize Sanayi bölge müdürlüğüne bir yazı paylaşmış. Görüş ve onay yazısında da Şehit İlimdar Atasoy Parkını ticari alana çevirerek planlama noktasında ve Büyükşehirde de onaylatarak burası Polisan’ın diğer bir tapusuna tevhit kararı ile verilmiş.

''HAMZA ŞAYİR DÖNEMİNDE VERİLMİŞTİR''

Şimdi burada bizim dönemimizde yapılmış olunan bir durum ya da karar yok. Çünkü aşağıda belgesini de paylaşacağım Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in ıslak imzası ile yazdığı görüş yazısından sonra 24 Ocak 2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu arsayı ticari alan olmasıyla alakalı onaylamış. Sonuç olarak burası Polisan’a AK Partili Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir döneminde sanayiye verilmiştir.

''ATTIĞIN İMZANIN ARKASINDA DURACAK CESARETİN YOKSA..''

Dilovası'nda kamuoyunun baskısını üstünde atmak için benim dönemini suçlayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, aslında Polisan'a itiraz etmeyeceklerini taahhüt ederek Polisan'nın istediği alanı imzalayarak onayladığı belgesini de sizlerle paylaşıyorum.
Söylediği sözlerin, attığı imzanın arkasında duracak cesaretin yoksa Hz. Ömer'in adaleti ile yönetemiyorsun demektir. Yani beceremiyorsan terki diyar edeceksin'' ifadelerinde bulundu.