Saadet Partisi, Dilovası belediye başkan Ercan Dalkılıç’ı, Tavşancıl’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

AK Parti’nin Dilovası'nda en güçlü muhalefet adayı Ercan Dalkılıç Mart 2019 seçimlerinde Saadet Partisinden Dilovası Belediye Başkan adayı oldu.

Toplantıya SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, SP İl Başkanı Mustafa Türe, SP Yönetim kurulu üyeleri, teşkilat mensuplarının ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik il sözü alarak, “Dilovası’nda Milli Görüş belediyecilik anlayışını Ercan Dalkılıç’ın tecrübesiyle birleştireceğiz. Dilovası’na Dalkılıç’ın şefkat eli değecek” diye konuştu.

Çelik’in ardından konuşan Türe, “Dilovasına başkan olacak adayın, Dilovası’nın gönlüne ferman olacak, aynı zamanda disiplinli çalışmalarla teşkilatımıza ve bizlere sevinçler yaşatacak isimler üzerinde yoğunlaştık. Yapılan bu istişareler sonucu bizde oluşan intiba ve aynı zamanda Milli Görüş belediyeciliğinde özlenen hizmetleri yapacak kişi ve kişiler üstünde durduk. Yaptığımız istişareler sonunda Dilovası’nı, ‘Gülovası’ yapacak kişinin Ercan Dalkılıç olduğuna kanaat getirdik. Ercan Dalkılıç Dilovası’ndaki halkın abisi, kardeşidir. Adayımızın Dilovası’na, Kocaeli’mize, ülkemize hayırlarına vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.” açıklamasını yaptı.

Dilovası Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı Ercan Dalkılıç Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı oldu.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’den aday olan Ercan Dalkılıç çok az oy farkıyla seçimi kaybermişti.

Dalkılıç, bu seçimde de Dilovası'nın en favori ismi. 

Basın toplantısında söz alan Ercan Dalkılıç sözlerine “YA AKP, YA DİLOVASI…” diyerek başladı.

Dilovası insanının duygu ve düşüncelerine uygun adımlar atacaklarını söyleyen Dalkılıç, “Biz 1987’de kurduğumuzda beldeydi, büyükşehir yoktu, bütçesi çok düşüktü. Buna rağmen bütün altyapısını tamamladık. O zamanlar, ‘neden bu kadar büyük belediye binası yapıyorsun?’ diye eleştiriyorlardı, bugünler için yaptık. İleriyi görmek gerekiyor. Bugün ise kültür merkezi ve hastane dışında hiç yatırım yapılmadı. Dilovası’na üvey evlat muamelesi yapanları sandığa gömeceğiz” diye konuştu. Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Dalkılıç, “Gerekirse önünde yatarız. Kömürcüler OSB mutlaka gitmeli” dedi.