Ercan Teker, Dilovası Kent Konseyi başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Teker açıklmasında '' Dilovası Kent Konseyinin 09 Aralık 2021 tarihinde toplanacak olan Dilovası Kent Konseyi Genel Kurulunda Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği(EKOS-DER) Kent Konseyi Genel Kurul delegesi olarak Kent Konseyi başkanlığına aday olduğumu Dilovası Kamuoyuna ilan ediyorum. 2004 yılından itibaren yaşadığım ilçenin başta çevre olmak üzere bir çok sorunu ile ilgilenmiş ve sorunların çözülmesi için sorumluluk almış ve mücadele etmiş biri olarak Kent Konseyi başkanlığına da seçilmem durumunda aynı sorumluluk ve duyarlılık bilinci ile görev yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Oy kullanacak olan Genel Kurul delegelerinin başta yıllarca hep birlikte Dilovası için mücadele ettiğim sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ilçe başkanları ve muhtarlar olmak üzere bütün delegelerden destek bekliyorum'' ifadelerinde bulundu.

Ercan Teker Kimdir?

Aslen Ağrılı olan Ercan Teker 1984 yıllında 10 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak Bitlis Güroymak'da doğdu.

1990 yılında Dilovası’na taşınan Ercan Teker, ilkokul ve ortaokulu Dilovası’nda bitirdikten sonra liseyi İstanbul Bakırköy’de okudu.

2001 yılında Kocaeli Üniversitesi Çalışma ekonomisi ve Endüstriyel ilişkiler bölümünde eğitimine başlayan Teker, üniversite eğitimim sırasında başta uluslararası bir öğrenci kuruluşu olan AIESEC olmak üzere bir çok öğrenci topluluğunda görev ve yöneticilik yaptı.

2005 yılında Dilovası’ndaki çevre kirliliğinden rahatsız olan Dilovası sakinleri ile birlikte Dilovası Ekoloji ve sağlık derneği (EKOS-DER) kurarak derneğin yaklaşık 10 yıl başkanlığını yaptı.

Dilovası’ndaki endüstriyel kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesine dair basın açıklamaları , yürüyüşler, bilimsel paneller yaparak çevre kirliliğine karşı toplumsal duyarlılık oluşturdu.

Oluşturduğu toplumsal duyarlılık sonucu 2006 yılında kurulan TBMM Dilovası Araştırma Komisyonuna danışman dernek başkanı olarak görev yaptı.

Türkiye Çevre Platformu ve Marmara Çevre Platformunda görevler aldı.

2011 yılında Dilovası Kent Konseyi yürütme kurulunda 3 yıl boyunca görev alıp sosyal projelerin hazırlanması ve uygulanmasında yer aldı.


2007 yılında kurduğu bilişim sektöründe faaliyet gösteren Ercan Teker, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İyi derecede Kürtçe ve İngilizce bilmekte.