Türkiye'de yerel yönetimlerin başıboş bıraktığı sokak köpekleri veya sahipleri tarafından tedbir alınmadan beslenen vahşi köpekler her gün bir can yakıyor. Başıboş ve vahşi köpek sorununa hayvanseverlerden korktukları için çözüm bulamayan belediyelere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seslendi. Erdoğan, bir süredir başıboş olarak insanlara saldıran sokak hayvanları sorununa değindi. Erdoğan, sahipsiz hayvanların yerinin sokak yerine barınak olduğunu söyleyerek, "Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız." dedi.

"BARINAKLAR KURUN"
Konuyla ilgili tüm belediye başkanlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahipsiz hayvanlar için, "Şimdi ben buradan birinci derecede büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarıma sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabiliriz, gönül kazanabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

 

 

Dilovası'nda Köpek Saldırısı!

Belediye Daha Neyi Bekliyor?

Dilovası'nda başı boş köpeklerin saldırması sonucu yaralanan ve tedavi gören Tavşancılspor'da futbol oynayan Yiğit Çetin'in ayak bileği kırılmış ve futbol hayatı bitmişti. Konu hakkında haberi geçtiğimiz aylarda ''Köpek Saldırısı! Sorumlusu Dilovası Belediyesi mi?'' başlığı ile yayınlamıştı.

Ama görüyoruz ki, Dilovası Belediyesi yaşanan bu olayda ders çıkarmamış ve gerekli adımları atmamış. Bugün Dilovası'nda sahipsiz köpekler 12 yaşında bir çocuğa daha saldırmış.

Dilovası sakinlerinden Cumali Durmuş isimli vatandaş gazetemiz 41havadis.com'a insan ve çevre sağlığı açısından tehdit mahiyetinde bulunan sokak hayvanlarını toplayıp rehabilite etme konusunda görevini yerine getirmeyen Dilovası Belediyesini şikayet etti.

Durmuş ''Diliskele mahallesinde 12 yaşında çocuğum okula giderken 8, 9 köpeğin saldırısına uğradı. Son anda eşim çocuğumu köpeklerinin saldırısında kurtardı. Eğitime önem verdiğini söyleyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e sesleniyorum. Reklam ve şov yapmayı artık bırak ve hizmet yap. Bugün benim çocuğum şanslıydı ve çok şükür kazasız atlattı. Yarın bir başkasının çocuğunun başına gelirse bunun hesabını nasıl vereceksiniz'' dedi.

Cumali Durmuş konu hakkında belediye ve Cimer'e şikayette bulunmamıza rağmen atılan hiçbir somut adımın olmadığını belirtti.

SORUMLULUK DİLOVASI BELEDİYESİNİN

Belediye Kanunu ve Hayvanları Koruma Kanunu'nun ilgili maddelerinde ki mevzuat hükümleri gereğince, başta köpekler olmak üzere sahipsiz hayvanların korunması, bakım ve gözetimi, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmesi, hayvan bakım evlerinin kurulması gibi birtakım görev ve sorumlulukların ilçe belediyelerine ait olduğunu Dilovası Belediyesine hatırlatmakta yarar olduğunu düşünüyoruz.

Ozan Yasin:YAZIKLAR OLSUN!

Dilovası'nda hayvan beslenme alanına, dökülen hafriyat ve molozlar nedeniyle çöplüğe dönerken, Saadet Partisi Dilovası İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yasin ''Siz sanıyorsunuz ki görünmez bilinmez , görenler de göz ardı eder. Yanılıyorsunuz'' diyerek takipçisi olacaklarını isim vermeden Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir'e yüklendi.

Ozan Yasin ''YAZIKLAR OLSUN ! İlçemizde yandaş olmayan hiçbir canlıya rahat yüzü yok ! Allah der ki: "Hayvanlar benim sessiz kullarımdır. Onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır." Katlettiğiniz onlarca ağaçtan sonra şimdide sözde hayvan beslenme alanına moloz yığını , gerçekten yazık ! Siz sanıyorsunuz ki görünmez bilinmez , görenler de göz ardı eder. YANILIYORSUNUZ ! #BİZVARIZ Söyleyeceklerimiz bu kadar!'' ifadelerinde bulundu..