24 Aralık 2019 tarihinde evinin önünde darp edilen MHP’nin eski il sekreteri Ömer Tahsin Cebeci’nin şikayeti üzerine 1 inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan MHP’nin eski MYK üyesi Erkan Azeri, mahkeme tarafından 11 ay 3 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Erkan Azeri hakkında mahkemeden çıkan bu karar sonrası, siyasi geleceğini de etkileyecek söylemlerine Erkan Azeri gazetemiz 41havadis.com'a açıklamada bulundu.

Azeri, hakkında açılan mahkeme kararına itiraz ettiğini ve bu cezanın ne siyasi nede sivil hayatını etkileyecek bir karar olmadığını vurguladı.

Azeri '' Bahsi geçen cezanın TCK  53 cü maddesine göre, siyasi hayatımı etkileyecek bir ceza değildir. Ayrıca gerekli itirazları yaptığım 11 ay 3 günlük cezanın yatarının olamadığını da belirtmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Bu ceza ile ilgili infazını bozdu gibi söylemlerde gerçeği yansıtmamaktadır. 4 Kasım 2018 tarihinde infazım bitti. Buradan beni sevenlere sesleniyorum. Erkan Azeri'nin ne siyasi hayatı, nede sivil hayatını olumsuz anlamda etkileyecek hiçbir durum söz konusu değildir'' dedi.