İlimizde geniş bir kesim tarafından tanınan, KOSGEB Kocaeli İl Müdürlüğü görevinin ardından iki yıl önce Ankara’da KOSGEB Proje Yönetimi Daire Başkanlığı’na atanan Ertuğrul Çetinkaya, Darıca Belediye Başkan aday adayı oluyor.

1979-Erzurum doğumlu olan Çetinkaya, ilimizde 62 Erzurum derneğinin çatı kuruluşu Kocaeli Erzurumlular Federasyonu Kurucu Başkan Yardımcılığı yapıp, 3 dönemdir bu görevi sürdürüyor.

Darıca’da küçük ve orta ölçekli binlerce yeni işletmeye eğitim desteği sağlayarak ilçede adını duyuran Çetinkaya, evli ve 3 çocuk babası.

Ertuğrul Çetinkaya’nın, adaylık sürecinde AK Parti genel merkeziyle görüşerek bu kararı aldığı öğrenildi. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği’ni bitirdikten sonra, Yüksek Lisansı’nı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Tasarım ve İmalat Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan, Gebze Teknik Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nde Doktora yapan Çetinkaya, 2003 yılından bu yana KOSGEB’de görev yapıyor. Aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Çetinkaya, MBA Doktora Programı’nda Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi dersi anlatıyor.