Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ortak proje okulu olan TÜBİTAK Fen Lisesi’nde protokol imzalanmış, bu yıl eğitim öğretime başlaması bekleniyordu.

LGS Tercih listesinde de yer alan okul 90 öğrenci alacaktı ancak okuldaki hazırlıkların bu sene yetişmemesi nedeniyle TÜBİTAK Fen Lisesi bu sene öğrenci almama kararı aldı. Okuldaki çalışmaların tamamlanmasının ardından önümüzdeki yıl öğrenci alarak eğitime başlayacak.

ERYARSOY SORDU

AK Parti eski il başkanı Abdullah Eryarsoy, TÜBİTAK Fen Lisesi’nin öğrenci almaması nedeniyle sosyal medya hesabı aracılığıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u etiketleyerek “Sayın bakanım @ziyaselcuk , sayın vekilim @makif_yilmaz , sayın valim @SeddarYavuz kılavuz ve tercih listesinde olmasına rağmen Tübitak Fen Lisesine tercih yapılamamasının nedeni nedir. Bedelini sadece 90 yavrumuz ve aileleri mi ödeyecek?” diye sordu.

Konuyla ilgili Eryarsoy’a henüz bir cevap gelmezken İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir açıklama gelecek mi oldukça merak ediliyor.