Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu’nun (KEDFE) 5’nci Olağan Genel Kurulu dün Sabancı Kültür Mürkezi’nde gerçekleşti. Mevcut başkan Tekin Dursun, tek aday olduğu kongrede yeniden başkanlığa seçildi.

ŞEKER VE SANCAKLI DA KATILDI

Sabancı Kültür Merkezi’nde yarısı dolu salonda gerçekleşen kongreye siyasiler büyük ilgi gösterdi. AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Halil Kayın, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İbrahim İlhan genel kurulu takip edenler arasındaydı. Kongrenin gerçekleştirildiği salona 1919 Erzurum Kongresinden alıntı “Vatan bir bütündür, bölünemez” yazılı ve “Bugün dünden güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız” yazılı pankartlar asıldı.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Gerçekleştirilen kongrede konuşma yapan KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun, “Dün yaşanan olaylardan dolayı bugün programımızı kısa gerçekleştireceğiz. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması diliyoruz. Geçmişten günümüze kadar bizlerin rahat uyuyabilmesi için yaşamını yitiren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bizleri bugüne kadar yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Bana bir görev verildi. Ben bu görevi şeref ve onur olarak kabul ettim” ifadelerini kullandı.

KEDFE Yönetim Kurulu:

Tekin Dursun (Başkan), Erkan Ayan, Şener Doğan, Deniz Kolo, Ezgin Taşkınyılmaz, Gürsoy Sezgin, İmdat Akbaba, Osman Koçak, Yahya Yılmaz, Hacı Halil Yaylalı, Muhlis Acur, Osman Ağyer, Lale Kalaycıoğlu, Serkan Çetinkaya, Orhan Gedik, Nuri Cihan Karataş, Ömer Tosun, Taner Öztürkoğlu, Fuat Elmas, Sinan Sucu, Sezgin Polat, Okan Ağdaş, Kadir Akpınar, Nuran Özmen, Bülent Zırhlıoğlu, Engin Aslan, Osman Yurt, Semih Gedikoğlu, Göknur Bektaş, Ekrem Bingöl, Adem Durmuş, Doğan Şimşek, Bayram Yıldırım, Cafer Teyyar Demirtaş, Necdet Acar

Denetleme Kurulu: 

Sıddık Topal, Zeki Gündüz, Ekrem Kızıltaş.