CHP Gebze eski Başkanı Cavit Kapoğlu, mevcut başkan Recep Dursun’u il disiplin kuruluna şikayet etti. 20 Mart’ta ilçe binasında gerçekleştirilen danışma kuruluna özellikle davet edilmediğini ileri süren eski başkan Kapoğlu, bunun yönetmeliğe aykırı olduğunu ileri sürdü. Partinin yönetmeliğine göre tüm ilçe başkanlarının danışma kuruluna davet edilmesi gerektiğini ifade eden Kapoğlu, yazdığı dilekçeyi il disiplin kuruluna teslim etti.

 
BENİ MYK ATADI
Davet edilmemesinin nedenini öğrenmek için mevcut başkan Recep Dursun’u telefonla aradığını söyleyen Kapoğlu, “Kendisine atlama ya da bana telefonla ulaşmadıkları için mi çağrılmadığımı sordum. O da bana ilçe başkanı olduğu dönemde yaşanılanları tekrarladı. ‘Beni ilçe başkanı olarak atayan da alan da partinin MYK’sıdır. Bunu sizin tanıyıp tanımama gibi bir lüksünüz yoktur’ diye kendisine söyledim” şeklinde konuştu.  
 
BAŞKA PARTİLER VAR
Dilekçesinin sonucunu beklediğini ifade eden Kapoğlu, Bu olayda bir yönetmelik ihlali vardır. Mevcut başkan yönetmeliğin beşinci maddesini bilerek ihlal ediyor. Bu bir parti ve disiplin suçudur. Kendisine bunu ilettiğimde de bana ‘Elini korkak alıştırma” dedi. Partide herhangi bir biçimde patron, ağalık yönetmeliği yok. Eğer böyle bir şey bekleniliyorsa bu partide olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Buna uygun partiler var. Arkadaşlarım orada siyaset yapabilirler diye düşünüyorum. Bu işin en kısa zamanda sonuçlanmasını bekliyorum” dedi.
 
ŞAHSİ MESELE DEĞİL
Bu olayı partinin üst organının çözeceğinin altını çizen Kapoğlu, “Bu olayı şahsi bir mesele olarak görmüyorum. Eğer öyle olsaydı ilçe başkanı ile aramda halledebilirdim. Ancak bu öyle bir durum değil. Partinin disiplin yönetmenliğiyle ilgili bir meseledir. Recep bey ile de bir araya gelirim. Ancak bu sorun benim onunla bir araya gelmemle çözülecek bir şey değildir. Bu olayı partinin üst organı, disiplini çözecektir. Dilekçemi geri çekemem, çeksem bile il yönetimi bu durumu tüzük gereği devam ettirmek zorunda” diye konuştu.
 
SONUCU BEKLİYORUM
Kapoğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Verdiğim dilekçenin ardından önceki gün il başkanımız beni aradı. Ancak ben İstanbul’a doğru hareket halinde olduğum için kendisiyle görüşemedim. Bu işin sonucunun resmi olarak sonuçlanmasını bekliyorum. İl başkanının da dediği gibi ‘Burası yeniçeri ocağı değil.’ Dolasıyla 100 yıllık çınarın ayakta durmasının bir tek sebebi vardır. O da şudur; partinin disiplin yönetmeliklerine genel başkan da Gaziler Mahallesi’nde oturan üye de uymak zorundadır. Bu parti o yüzden 100 yıllık çınardı.”