Taşdemir, hükümetin bu konudaki tüm yanlışlarına rağmen büyük Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik beraberlikle terörün üstesinden geleceğini söyledi. 
Gebze Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İlçe Başkanı Ferit Taşdemir’in ilçe başkanlığında yaptığı açıklamada terör saldırıları gündemindeydi. Taşdemir, Türk milletinin bu sorununda birlik ve beraberlikle üstesinden geleceğini söyledi. Taşdemir, “İç ve dış mihraklara karşı hükümetin yapmış olduğu hem iç politikadaki hem dış politikadaki yanlışlarına rağmen büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve millet olarak doğulusu, batılısı, güneylisi, Laz’ı, Kürd’ü, Çerkez’i, Abaza’sı kim varsa, sağcısı, solcusu, futbolcusu hep birlikte birlik olarak bu meselenin üstesinden gelmemiz lazım. Çünkü oynanan oyun büyük, bunu bozacak olanda yine büyük Türk milletidir.” şeklinde konuştu. 
ADI KONMAMIŞ BİR SAVAŞ
Açıklamalarına devam eden İlçe Başkanı “Devletimizi idare edenler, artık karşıtız, karşı fikirdendi, falancaydı, filancaydı demeden herkesi bir masanın etrafında toplayıp, ortak akılda buluşmak sureti ile bütün güçlerimizi ve potansiyelimizi ortaya çıkarmak için adım atmalı. Yerelde ve genelde alınacak tedbirlerin bir an önce alınması bunların üzerine gidip bu meseleyi halletmemiz lazım. Çevremizde savaş varken, buradaki terör büyük devletler tarafından beslenirken adı konmamış bir savaş içindeyiz. Biz içerde ve dışarda ülkücüler olarak, bu konuda bedeller ödemiş bir hareketin mensupları olarak, bunlarla mücadelede devletimizin sonuna kadar yanındayız.” ifadelerini kullandı. 
TOPYEKUN KARŞI DURMALIYIZ
Ak Parti Hükümetine bu ortam içinde başkanlık sistemi tartışmalarını bir kenara bırakması gerektiğini söyleyen Taşdemir, “Anayasa görüşmeleri ortamında başkanlık dayatması ile ülkenin kan gölüne döndüğü bir zamanda aynı konular üzerinde ısrar etmenin bir anlamının olmadığını düşünüyoruz. Başkanlık sistemi ve diğer konular gündemin dışına çıkartılarak bütün Türkiye olarak bu konuya kilitlenip bu sorunu çözmemiz gerek. Terörün sağcısı, solcusu olmaz, senin terörün, benim terörüm olmaz teröre topyekun karşı durmak gerekir.” şeklinde konuştu.

Lale KALAYCIOĞLU