FETÖ gizli toplantılarının yapıldığı 'Pinhan restoran' soruşturmasının şüphelilerine ait villada, örgütsel dokümanları imha etme görevi verilen bekçi F.E,. jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, bir kamyonet dolusu FETÖ bağlantılı eşyaya el koydu.
İzmit Akmeşe Jandarma Karakolu'nu arayan bekçi F.E., Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Mehmet, İsrafil ve İbrahim Gözütok kardeşlere ait villada imha edilmek istenen çok sayıda doküman ve kaset bulunduğunu belirtti. Villaya giden jandarma ekipleri, yakılmak üzere kolilerde, himmet listesi, hesap cüzdanları, kitaplar, vaaz kasetleri, 17 CD, 148 banka dekontu, çok sayıda Zaman gazetesi, Sızıntı dergisi ve şirket içi yazışmalar içeren 1090 sayfa belge bulundu. Villanın sahiplerinin, Pinhan soruşturmasının şüphelileri Gözütok kardeşler olduğu belirtildi.
Villadan çıkan bir kamyonet dolusu eşya tutanak altına alındı. Tutanakta, firari Mehmet Gözütok'un arandığı, İbrahim ve İsrafil Gözütok kardeşlerin ise adli kontrol şartıyla serbest kaldıkları belirtildi. Belgelerin yakılması talimatını veren İbrahim ve İsrafil kardeşler gözaltına alındı. İfadelerinde, "Villalar bizim ancak imha edilmek istenen dokümanla ilgimiz yok" diyen 2 kardeş serbest bırakıldı. Ancak soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu serbest bırakma kararına itiraz etti.İşin tuhaf tarafı ise görevli kuşkulanmayıp Jandarma'ya haber vermese böylesine bir örgüt evinin onca sorguya rağmen ortaya çıkmaması ayrı bir soru işareti olarak kafaları kurcalıyor.