Konu hakkında açıklama yapan Yaprak Fidancı, “ Kocaeli genelinde her gün bir ekolojik suç işleniyor yada gelecekte yaşanması için bugünden bir takım izinler verilip, çalışmalar yapılmaktadır. Körfez özelinde ilçemizin çevre ve sağlık konusundaki yükü her geçen artmaktadır. Üzücü olan ise tüm uyarılarımıza rağmen şehrimizi yönetenlerin bu suçlara ortak olmaya adeta gönüllü olmalarıdır.
İGSAŞ A.Ş’ nin bir önceki kapasite artış projesi için verilen ÇED Olumlu Kararı için açtığımız dava neticesinde proje, ekolojik zararlara vurgu yapılarak yerel mahkemede İPTAL edilmiştir. Ancak şirket şimdi de hem üç kat üretim kapasite artışı, yine üç kata yakın kimyasal depolama artışı yetmezmiş gibi 300 milyon m3 dip taramayla denizi derinleştirip 10bin m2 dolgu yaparak limanlaşmak istemektedir.


Projenin ÇED (HBSK) Toplantısı 08 Kasım 2022 SALI günü 10:00’ da Yarımca Kültür Merkezinde yapılacaktır.
Bu üretim artışının getireceği emisyon gazlarının insan sağlığı ve çevresel faktörlere etkisini, dip tarama ve dolgunun denizimize olumsuz etkilerini şimdiden öngörmek mümkün değildir. Depremsellik ve olası endüstriyel bir kazada Amonyak sızıntısı ya da genleşmesiyle şehrimizle birlikte tüm Marmara Bölgesinde hayat kalmayacaktır. Geçtiğimiz yıllarda Beyrut limanında yaşanan patlamayı düşündüğümüzde Körfez ilçe Beyrut Limanına bir saniye uzaklıktadır. Uyarılarımızı bizleri yönetenlerin dikkate almasını, bu projeye izin verilmemelerini istiyoruz.


Kocaeli’ ni, geleceğini, denizi, havası, suyu, toprağıyla yaşam alanlarını savunmak için 08 Kasım 2022 SALI günü 10:00’ da Yarımca Kültür Merkezinde yapılacak toplantıya katılmaya davet ediyoruz” dedi.