Kocaeli Yeniköy'de üretim yapan Ford Otosan fabrikası geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı yeni araç bandı açılışı gerçekleştirmiş ve fabrikanın doğru yolda olduğu ifade edilmişti. Evrensel Gazetesi'ne mektup gönderen bir işçi eşi fabrikanın durumunun iyi fakat işçilerin durumunun o kadar da iyi olmadığını ifade etti.

Gönderdiği mektupta, " Türkiye’nin ihracat şampiyonu koskoca Ford Otosan, fabrikasını 4 kat büyütmüş, kârını artırdıkça artırmış; onlar tören yapmasın da ay sonunu getiremeyen bizler mi yapalım? Ben şimdi size hem o fotoğraflarda gözükmeyen hem de yapılan konuşmalarda adı hiç geçmeyen binlerce Ford Otosan işçisinden birinin eşi olarak bizim gerçekliğimizi anlatacağım. Ben anlatayım da varın siz karar verin törenin hangimizin evinde olacağına." ifadelerini kullandı.


EŞİME SELAM İLETİYORUM

Eşini haftalardır göremediğini söyleyen şikayetçi eş durumu, "4 hafta sonu geçti, sevgili eşimin yüzünü görmedim. Çünkü her hafta sonu mesaiye gidiyor. Buradan kendisine de bir selam etmek isterim. Ee maaş günü gelince bu kadar çalışmaya elimize biraz fazla para geçer diye düşünmüştüm ya, yatan para yoksulluk sınırı bile değildi. Malum yıl sonu vergi kesintilerinin kara delik gibi olduğu aylar; ne de olsa vergi indirimi bize değil, Koçlara var. Ee bir de açılış töreninde o kadar bahsedilen milyonlarca liralık teşvik kimin parasıyla veriliyor sanıyorsunuz? Patronumuzun paraya ihtiyacı var! Biz bunun böyle olduğunu biliyorduk zaten de, bunlar açık açık söyleyince insanın daha bir zoruna gidiyor." cümleleriyle ifade etti.

Verilen ayakkabı fişini eleştiren sinirli eş, "Bu yıl kendimize ayakkabı, mont alalım dedik, verilen ayakkabı fişlerinin ikisini toplasak sağlam bir ayakkabı etmiyor. O nedenle bizim ayakkabı, mont hayali başka bir bahara kaldı artık." diyerek işçilere yapılan ek yardımların yetersizliğini vurguladı. (Evrensel Gazetesi)

 EVRENSEL