Fransız kozmetik devi Yves Rocher, Almanya'nın başkenti Berlin'deki mağazalarının önünde ve şehrin kalabalık mekanlarında Türkiye Komünist Partisi (TKP) Almanya örgütünün çağrısıyla düzenlenen bir eylemde protesto edildi.

Fransız şirketin Türkiye'deki ortağı olan ve Flormar markasıyla üretim yapan Kosan Kozmetik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında çalışan 120'den fazla işçiyi sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkardığı iddiasıyla yapılan protesto eyleminde, Türkçe ve Almanca kaleme alınan bir bildiri dağıtıldı.

Berlin'de metro durakları ve trenlerde Gebze'deki işçilerle dayanışma çağrısı yapıldı
Yıllardır keyfi uygulamalara boyun eğerek asgari ücret üzerinden çalışan Flormar işçileri, bu keyfiyet ve baskıya direnebilmek için Ocak ayında Petrol-İş sendikasına üye olmaya karar verdiler. İşçilerin birliğinden ve bilinçlenmesinden korkan patron, onlarca işçinin işine son verdi.

Taşeron işçilerle yerleri doldurulmaya çalışılan işçiler ise direnişe geçerek, en temel hakları için eylemler yapmaya başladılar. Emekçi kardeşlerine darbe vurmak için işe alınan taşeron işçiler de direnişi kırmaya yetmedi. 85 günü aşkın grevde olan Flormar emekçilerinin direnişi toplumda karşılık buldu; destek gün geçerek artıyor."