Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig’in 24. haftasında Alanyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün Tuzlaspor ile oynadığı hazırlık maçıyla devam etti.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'ndaki karşılaşmaya Galatasaray şu 11’le başladı:

Berk Balaban, Omar Elabdelloui, Taylan Antalyalı, Patrick van Aanholt, Kerem Aktürkoğlu, Oğulcan Çağlayan, Aytaç Kara, Marcao Teixeira, Barış Alper Yılmaz, Bartuğ Elmaz, Halil Dervişoğlu.

16. dakikada Aytaç’ın soldan kestiği frikikte Tuzlaspor savunması topu kendi ağlarına yolladı. Tuzlaspor’un Ezeh’in 21 ve 27. dakikada bulduğu gollerle ilk yarı 2-1 sona erdi.

Galatasaray, ikinci yarıya Fatih Öztürk, Omar Elabdelloui, Ryan Babel, Ömer Bayram, Olimpiu Morutan, Berkan Kutlu, Victor Nelsson, Emre Kılınç, Bartuğ Elmaz, Arda Turan, Sofiane Feghouli 11’iyle çıktı. Maça devam edemeyen Fatih Öztürk, 69’da yerini Berk’e bırakırken aynı dakikada Omar da Musa Çelik ile değişti.

İkinci yarıda Galatasaray Ömer Bayram ile, Tuzlaspor Ezeh, Kutay, Metincan ve Sedat ile goller buldu ve karşılaşma 6-2 sona erdi.

Teknik direktörümüz Domenec Torrent maçın ardından “Futbolda skor elbette önemli. Ama biz bu maçta teknik ve taktikten ziyade, futbolcularımızın fiziki durumunu görmek istedik. Trabzonspor maçından sonra fiziksel durumlarını yükseltmek için yoğun antrenman temposuna girdik. Üst üste çift antrenmanlı günlerin ardından bugün fiziksel olarak kaç dakika performans vereceklerini test ettik. Bazı mevkilerdeki sıkıntılar nedeniyle farklı oyuncuların farklı pozisyonlardaki (Örneğin Bartuğ’un sağ bekte, Taylan’ın stoperde) verimlerine baktık” değerlendirmesinde bulundu.

galatasaray.org