Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Gebze Belediyesi Başkan Adayı olarak kamuoyuna tanıtılan Zinnur Büyükgöz, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleşen toplantıda Büyükgöz'ün yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, AK Parti Gebze Gençlik Kolları Başkanı Ayhan Yılmaz, AK Parti Gebze Kadın Kolları Başkanı Şenay Cebelli Önder ve parti ana kademe yöneticileri hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Ayar şunlara değindi;

"Bu dönemde gönül belediyeciliğine daha çok ağırlık vereceğiz. Gebze çok zor bir şehir ve her dönem büyüyen ve gelişen bir bölge. Böyle bir yere de Şehir Planlama Uzmanı Yüksek Mühendiz Zinnur Büyükgöz aday gösterildi. Mevcut Gebze Belediyesi Başkanımız Adnan Köşker'in bilgi ve deneyimlerinden de faydalanarak Gebze'yi güzel yatırımlara kavuşturacağız. Teşkilatlar olarak seçimlere hazırız ve başkan adayımızla beraber Gebze'yi 2023 yılına taşıyacağız."

Ayar'ın ardından söz alan Büyükgöz ise belediyecilik konusunda deneyimli olduğuna değindi ve asıl amaçlarının sosyal ve kültürel anlamda hizmetler vermek olduğunu dile getirdi. Hürriyet ve Yavuz Selim'de yaşanan tapu sorununa da değinen Büyükgöz konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Büyükgöz'ün konuşmalarından satır başları;

HİÇBİR ŞEKİLDE TİCARİ İŞİM OLMAYACAK
"2004-2009 yılları arasında Gebze'de belediye başkan yardımcılığı yaptım ve işin mutfağındaydım. Gebze'de iş yapmama kuralım vardı ve bunu korudum. Özel sektörle alakalı Gebze ve Darıca belediyeleriyle 33 yıldır tek kuruşluk iş yapmadım. Yaşadığım ve siyaset yaptığım bölgede hiçbir şekilde ticari işim olmayacak. Gebze Anadolu toprağının bir mozaiğini barındırıyor. 81 vilayetten insanımız buradan rızık alıyor.

GAYEMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİK OLACAK
Belediyecilik benim mesleğim, hangi projelere ihtiyaç vardır, neler yapılmalıdır bunlar benim için çok kolay işler. Mazeret üretme durumumuz yok bu nedenle çözülmesi gereken ana sorunlara, hızlı çözümler getireceğiz. Ne yaparsak yapalım insanımız en iyisine laiktir. Teknik projeler benim çalışmalarımın yüzde 20'sini oluşturacak, ana gayemiz gayret, samimiyet ve tevazu ilkeleriyle sosyal-kültürel belediyecilik olacak.

İLK OLARAK TAPULARINI VERMEK GEREK
Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımız sahip oldukları kıymetin zarar görmemesi konusunda çok hassas. Mülkiyet konusu insanların anayasal hakkıdır ve konu üzerinden siysaet yapılması doğru değil. Orada yaşayan insanalara tapularının verilmesi gerek ve ardından bir proje yapılacaksa mahalle sakinleriyle konuşulup yapılmalı. Vatandaşlara tapularını vereceğim. Bu işi yapan bir insan olarak 6-10 aydan önce verilecek demek hayalcilik olur ama halkımız tapularını alacak ve çalışmalar beraber yapılacak."