Bu aralar AKP kulislerinden haberler çok sık gelmeye başladı kulağımıza. Geldikçe de detayları araştırarak sizinle doğru bilgileri paylaşmaya özen gösteriyoruz.
 
Ama işin ilginç tarafı artık bu tarz bilgilerin kulağımıza kolay bir şekilde ulaşıyor olması elbette.
Tam burada daha önce bir siyasi partinin başına gelen şey yaşanıyor AKP içerisinde.
Eski zamanlarda CHP’nin yaşadığı husumet senaryolarını bu gün iktidar partisi yaşıyor uzun lafın kısası.
Bu gün Gebze ile ilgili duyumlarımızı aktaracağız size.
Meğer AKP Gebze kongresinin de özünde Kartepe kongresinden bir farkı yokmuş aldığımız duyumlara göre.
Kısaca özetlersek süreci yakından takip edenlerin bildiği üzere Gebze AKP’de iki aday çıkmıştı. Kongrelerin tek adaylı olacağını her fırsatta dile getiren Mahmut Civelek’de Kartepe’nin ardından bir kere daha zor durumda kalmıştı.
Peki, ikinci aday Atilla Karakaş neden çıktı, niçin aday oldu? İşte bu sorunun cevabını bulduk AKP’nin dehlizlerinde.
Aldığımız duyumlara göre AKP Gebze Kongresi’nde son dakika da aday olarak çıkan Atilla Karakaş birkaç gün önce Ankara’ya davet edilmiş.
Kendisine “Gebze’de başkan adayımız sen olacaksın” şeklinde telkinler alan Karakaş, kentimiz milletvekillerinden Sibel Gönül’den de bu konu ile ilgili söz almış hatta.
Sonra ne olduysa olmuş, dengeler ne yöne değiştiyse değişmiş ve ilçenin şu an ki başkanı Hasan Soba, Mahmut Civelek ‘ten bir telefon almış ve plan böylelikle değişmiş.
Civelek telefon görüşmesinde Hasan Soba’ya partinin başkan adayının kendisi olacağını Atilla Karakaş’ı arayarak bu bilgiyi ona da vermesini söylemiş.
Tabi durum böyle olunca da birkaç gün önce partinin genel merkezine giderek, İlçe başkanı olacağı yönünde bilgi alan Atilla Karakaş, kararın bu kısacık süre içerisinde değiştiğini görünce aday olmaya karar vererek üç güç kala listesini sessiz sedasız hazırlamış ve aday olmuş. Kongre sırasında Yalçın Akdoğan konuşurken Karakaş’ın listesini divana teslim etmesiyle birlikte de hareketlilik başlamış.
Bu hengâmenin içerisinde ilginç bir olay daha var. Mahmut Civelek bir anda ikinci başkan adayı olarak ortaya çıkan Atilla Karakaş’ı rahat konuşabilecekleri bir yere götürerek, “Lütfen adaylığını geri çek, bizi bitirirsin. Bu iş artık uzamasın elimizdeki imkânlarla sana çok daha iyi görevler hazırlarız” dediği kulağımıza gelen duyumlar arasında ne yazık ki.
Şimdi mevzu biraz kirli ama aldığımız duyumu olduğu gibi aktarmaya çalıştık sizlere. Ancak bitirirken dikkatinizi çekmek istediğimiz bir nokta daha var.
Kentimizde hem cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hem de çiçeği burnunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “yakın gibi” görünmeyi iyi bilen tek isim var o da Mahmut Civelek.
Diğer üst düzey AKP’li politikacıların hiçbir tanesi bu denli yakın bir çizgi sergileyemiyor gücün tepesine.
Şimdi bir il Başkan’ı partinin ve devletin zirvesine bu kadar yakınken hangi sebeple ilçelerde tek adaylı kongreler şeklinde bir kararı da varken, böyle bir durumlar silsilesi içine düşürülebilir.
Yoksa parti içerisinde Mahmut Civelek’e karşı kurulmuş ve onu bulunduğu konumda istemeyen bir konsensus mu var?
Bazı ittifaklar mı var?
Hangi hesaplar yapılıyor?
Neler oluyor?
Bu soruların cevapları net değil.
Ancak bildiğimiz bir şey var:  AKP içerisinde ikinci adaylık da dahil olmak üzere, bu tarz sivri hamlelerin organizasyonlarının arkasında illaki bir başka güç odakları, başka ittifaklar bulunur.
Aksi halde bu tarz hamleler arkalarına bir dayanak almadan çıkamazlar AKP içerisinde…
Bizden söylemesi..