Gebze Belediyesi, tüm siyasi partilerin hedefinde..

2019 Türkiye yerel seçimleri, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak ve yerel yönetimlerin belirleneceği seçim öncesi gazetemiz 41havadis.com’un Gebze Belediye Başkanı Adayı Olarak Kimi Görmek İstiyorsunuz? Sorusu ile Gebzelilerin nabzını tuttu.

Seçmenlerin oy verme tercihleriyle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Özellikle AK Parti ve MHP’nin Cumhur ittifakı ile İYİ Parti’nin adayı çekerek CHP adayını destekleyecek olması 2019 yerel seçimlerinde Gebze’de kıyasıya bir yarışın fitilini ateşlemiş durumda olmasına rağmen bağımsız aday Çakır tüm dikkatleri üzerine çekti.

DENGELERİ BOZAN BAĞIMSIZ ADAY
Anket sonuçlarımıza baktığımızda en dikkat çekici isim MHP’den Gebze Belediyesi Başkan Aday Adayı olan ve daha sonra partisinden istifa ederek Gebze Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Serap Çakır oldu.

Çakır % 49.91 oran ile anketin 8 bin 27 oyunun 4 bin 6’sini alarak birinci oldu.

İkinciliği ise AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı Zinnur Büyükgöz'ün adaylığında bütünleşen AK Parti ve MHP ile oluşan Cumhur İttifakı oldu.

Anketimizde % 41.06 oran ile Büyükgöz, 8 bin 27 oyun 3 bin 296’sını alarak ikinci oldu.

Üçüncülüğü yüzde 6.38 oranıyla Gebze’de etkili bir seçim çalışması başlatmış olan İyi Parti Gebze'de aday olarak gösterdiği Op. Dr. Burcu Çetinkaya'yı geri çekerek, CHP Gebze Belediyesi Başkan Adayı Recep Dursun'u destekleme kararı aldıkları Millet ittifakı adayı Recep Dursun oldu.

Dursun, 8 bin 27 oyun sadece 512’sini alabildi.

Kararsız seçmenler ise 213 oy ile hiçbiri seçeceğini seçti.

Anketimizin sonuçlarına bakarsak CHP ile İYİ Parti’nin tek adayda birleşmesi beklenen heyecanı yakalayamadığı gözlenmekte.

Serap Çakır’ın bağımsız belediye başkan adayı olması ise Gebze’deki tüm siyasi atmosferi değiştirerek Cumhur ve Millet İttifakının hesaplarını altüst etmiş durumda.

serap çakır, gebze haber, mhp gebze, ak parti gebze, zinnur büyükgöz, recep dursun, chp gebze,